2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 26.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 26.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00 

Ķekavā un Carnikavā plānots uzlabot gājēju infrastruktūru, bet Rēzeknes novada Gornicā izbūvēs arī veloceļu. Latvijas Valsts ceļi informē, ka Ķekavā uz Bauskas šosejas, pie krustojuma ar Ziemeļu ielu sāk būvēt apgaismotu, ar luksoforu regulējamu gājēju pāreju. Pāreja atradīsies posmā starp abām autobusa pieturvietām "Vadoņi", no kurām līdz gājēju pārejai izbūvēs ietvi ar asfaltbetona segumu, kā arī Ābeļu ielas pusē ietvei ierīkos apgaismojumu.  Būvdarbus veic AS "A.C.B" par līgumcenu 95 tūkstoši 913 eiro ar PVN, ko finansē no valsts budžeta līdzekļiem. 

Autoceļa Rīga (Jaunciems)–Carnikava–Ādaži Rīgas ielas posmā Carnikavas centrā, starp Smilšu un Jūras ielu, tiks labiekārtota esošā neregulējamā gājēju pāreja, kas nav apgaismota. Pārbūves laikā ierīkos apgaismojumu, uz brauktuves ieklās jaunu gājēju pārejas horizontālo apzīmējumu, pieejās gājēju pārejai un uz ietves ieklās betona bruģa segumu. Savukārt autoceļa posmā pie autostāvvietas no Smilšu ielas līdz Jūras ielai gar ietvi uzstādīs barjeru. Būvdarbus veiks AS "A.C.B." par līgumcenu 75 tūkstoši eiro ar PVN, ko finansē no valsts budžeta līdzekļiem. 

Savukārt Rēzeknes novada Silmalas pagasta Gornicā pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākas gājēju un velosipēdistu infrastruktūras izbūve gar reģionālo autoceļu Viļāni–Ružina–Malta Saules ielā. Gandrīz kilometru garš gājēju un velosipēdistu infrastruktūras posms ar asfaltbetona segumu un apgaismojumu nodrošinās mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku ērtu un drošu pārvietošanos ciema teritorijā, uz sabiedriskā transporta pieturām.  Būvdarbus veic SIA "Latgales ceļdaris" par līgumcenu 320 tūkstoši 877 eiro ar PVN. 

No šīs nedēļas līdz 22. maijam satiksmei tiek slēgts tilts pār Kuju uz reģionālā autoceļa Jaunkalsnava–Lubāna, netālu no krustojuma ar ceļu Krāslava–Preiļi–Madona. Atkarībā no maršruta slēgtā posma apbraukšana iespējama ir pa vietējo autoceļu Ļaudona-Mūrnieki un Brīvības ielu Ļaudonā. Tilts slēgts sakarā ar būvdarbiem, kas pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākas autoceļa posmā no Ļaudonas līdz krustojumam ar autoceļu Krāslava–Preiļi–Madona. Darbus veic AS "A.C.B." par līgumcenu 3,4 miljoni eiro ar PVN. 

Turpinām ziņas 
  
Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvojis režisora Elmāra Seņkova iestudējums "Grimmi". Izrāde tapusi pēc brāļu Grimmu darbu motīviem. Pats režisors uzvedumu nodēvējis par šausmu pasakām ar laimīgām beigām. "Grimmi" ir Seņkova otrā no iecerētās triloģijas izrādēm Liepājas teātrī, kas groteskā formā turpina jau iestudējumā "Šekspīrs" iesāktos estētikas meklējumus. Izrādē groteskā stilā izspēlēti vairāku brāļu Grimmu pasaku motīvi, turklāt šis iestudējums ir pilnīgi visa radošā kolektīva kopdarbs no sākuma līdz beigām, jo ikviens aktieris ir darbojies arī kā režisora asistents. 

Durbes pilī Tukumā atklāta izstāde "Ieraudzīt Rozentālu". Tajā apkopotas Jaņa Rozentāla gleznas un jūgendstila priekšmeti, kas ļauj ieraudzīt divdesmitā gadsimta sākuma laiku mākslā un kultūrā, kad izcilais gleznotājs iepazina savu dzīvesbiedri, somu dziedātāju Elliju Forseli. No Durbes pils pagalma var raudzīties tālu, bet var ieraudzīt arī izcilo gleznotāju, fotogrāfu un vienu no latviešu profesionālās tēlotājmākslas skolas veidotājiem – Jani Rozentālu. Izstāde Durbes pilī būs apskatāma līdz oktobra nogalei. 
 
Un vēl 

Viduslatgales pārnovadu fonds sadarbībā ar Preiļu novada biedrībām maijā iedzīvotājiem piedāvās iespēju mainīties un dāvināt viens otram sēklas, stādus, stādāmo materiālu, kā arī ziemas krājumus Preiļu novada Lauku labumu brīvbodēs. No 2. maija līdz 31. maijam Preiļos, Smelteros, Aizkalnē, Galēnos un Pelēčos darbosies Lauku labumu brīvbodes. Brīvbodes darbosies kā lauksaimniecības preču un produktu ziedojumu un bezatlīdzības maiņas punkts; to mērķis ir būt par vietu, kur cilvēki var viens otram dot, neprasot pretim. Lauku labumu brīvbodes tiek īstenotas ar Aktīvo iedzīvotāju fonda atbalstu.

Atstājiet komentāru