2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 28.aprīlī

Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 28.aprīlī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aicinot sabiedrību rūpēties par vides sakopšanu, atveseļošanu un labiekārtošanu, sestdien,  30. aprīlī jau 15. reizi pēc kārtas Latvijā norisināsies Lielā Talka. Līvānu novadā talka notiks Dubnas un Daugavas satecē, Zaķu salas sākumā aiz Līvānu Svētā Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcas, kā arī Gedušu pilskalnā Turku pagastā no pulksten deviņiem līdz vieniem dienā. Talkas maisus būs iespējams saņemt “Rimi” veikalos visā Latvijas teritorijā, kā arī pie Līvānu novada talkas koordinatores Gunitas Vaivodes Domes ielā 3, Līvānos, iepriekš sazinoties pa tālr.: 29231055.  

Talkošanas dienā talkas maisus Līvānu pilsētas iedzīvotājus lūdzam atstāt Talkas organizatoru izveidotajos publiskajos laukumos: Zemgales ielas garāžu kooperatīva teritorijā un Vecā tirgus laukuma teritorijā Vecbaznīcas ielas un Rīgas ielas krustojumā. Ja talkošanas vietās tiek savākti vairāk kā 10 atkritumu maisi, to  izvešanu no talkošanas vietām aicinām saskaņot ar  SIA ,,Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība”  pēc talkas norises, kontaktpersona  Guntis Jankovskis, tālrunis 29557905. Talkas norisi kopumā katrā novadā pārrauga Lielās talkas koordinators. Līvānu novadā Lielās talkas koordinators ir Gunita Vaivode - tālrunis 29231055.

Turpinoties Eiropas sociālā fonda projektam "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs", viens no pedagoga karjeras konsultanta darbības virzieniem ir pilnveidotā mācību satura un pieejas īstenošana. Tā ir pedagoga karjeras konsultanta sadarbība ar mācību priekšmetu pedagogiem.  Ķīmijas un bioloģijas stundu tematus vislabāk apgūt reālajā dzīvē, tāpēc Līvānu 2. vidusskolas 12. klase kopā ar bioloģijas un ķīmijas skolotāju devās izpētīt, kā darbojas attīrīšanas iekārtas un kāds ir notekūdeņu attīrīšanas process. Skolēni klātienē apmeklēja Līvānu notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kur par attīrīšanas procesu sīkāk pavēstīja Vladimirs Kuzmins. 

No šīs nedēļas uz Draudzes kapsētu atsācis kursēt Līvānu novada pašvaldības mikroautobuss, ko iedzīvotāji izmanto, lai apmeklētu un uzkoptu savu piederīgo atdusas vietas. Mikroautobuss kursē 2 reizes mēnesī, pirmdienās, no pieturas “Gaisa tilts” autobuss atiet pulksten desmitos. Maijā uz Draudzes kapiem autobuss kursēs 9. un 23.datumā. Par reisu izpildes laiku 31. jūlijā, kapusvētku dienā,  un Svecīšu vakara laikā tiks paziņots atsevišķi.

Turpinām aktualitātes

Pie Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centra sākušies būvdarbi, kuru laikā tiks izveidots automašīnu stāvlaukums. Tas nepieciešams, lai atbalsta centra darbiniekiem būtu vieta, kur novietot auto. Stāvlaukuma izbūvi veic uzņēmums SIA “LV Roads” par vairāk nekā 29,5 tūkstošiem eiro. Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti jūnijā.

Savukārt Rīgas ielas Rīgas virzienā notiek apakšzemes komunikāciju aku augšējās daļas nomaiņa. Šogad līdzekļi paredzēti 87 vāku nomaiņai Rīgas ielas posmā no Dubnas tilta līdz Robežu ielai. Veco vāku vietā tiks uzstādīti Somijā ražoti virpoti aku vāki, kuri ir izturīgāki, klusāki un kalpos ilgāk. Darbus organizē SIA “Līvānu dzīvokļu un  komunālā saimniecība”. Darbus veic SIA “DSM Meistari”. Autovadītājiem jārēķinās ar neērtībām, jo būs transporta kustības ierobežojumiem, bet pēc darbu pabeigšanas gan autovadītāji, gan Rīgas ielas iedzīvotāji būs ieguvēji.

Un vēl

Līvānu novada Kultūras centra jauktais koris “Rubus” 4.maijā sniegs koncertprogrammu – veltītu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai. Programma bija iecerēta jau pirms diviem gadiem, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tā tika vairākkārt pārcelta. Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītā koncertprogramma izskanēs Līvānu novada Kultūras centrā 4.maijā pulksten četros pēcpusdienā. Apmeklētājiem ieeja – bez maksas.

Atstājiet komentāru