2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 3.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 3.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs piemērojis divus administratīvos naudas sodus Valkas novada mēram Ventam Armandam Krauklim.  Abos gadījumos politiķis balsojis par lēmumiem, kas saistīti ar viņa vai viņa sievas biznesa interesēm. Krauklim par abiem gadījumiem attiecīgi piemērots 200 un 150 eiro liels administratīvais sods. Amatpersona sodus jau samaksājusi.

Meklējot papildu veidus, kā atbalstīt kara bēgļus Latvijā, nedēļas nogalē Ogrē pavasara tirgū apmeklētāji iegādājās Ukrainas sieviešu un bērnu veidotos rokdarbus, kā arī iepazina tradicionālos ukraiņu ēdienus. Kā skaidro akcijas rīkotāji, pasākums ļāvis mammām ar maziem bērniem no Ukrainas gūt papildu līdzekļus iztikai Latvijā.

Lai vairākās pilsētās un pagastos mēģinātu izzināt, kādas vērtības slēpjas ēku bēniņos, pagrabos, pagultēs vai vienkārši sen necilātos foto albumos, Talsu novada muzeji līdz pat rudenim dosies “Krājuma medībās”. Pirmās krājuma medības Sabilē izrādījušās muzejiem necerēti veiksmīgas – lai gan skaitliski ieradās maz cilvēku, tomēr viņi atnākuši ar vērtīgiem atklājumiem.

Turpinām ziņas

Pirmā starptautiskā dzejas festivāla "Page Break" noslēgumā Jelgavas pils aulā 15. maijā pulksten 19 notiks dzejkoncerts. Kopā ar laikmetīgās džeza mūzikas kvartetu uzstāsies festivāla dalībnieki – starptautiski ievērojami dzejnieki no 10 pasaules valstīm.

Lai iepazīstinātu jauniešus ar restauratora profesiju un aicinātu aizdomāties par senu lietu un ēku saglabāšanu, Rundāles pils muzejs ir laidis klajā spēli Jaunie restauratori. Spēle paredzēta 6.–10. klašu audzēkņiem, taču sniegs prieku un jaunas zināšanas arī pieaugušajiem. To var spēlēt 3–5 cilvēku grupās, izmantojot spēles vietni internetā jaunierestauratori.lv un drukātus materiālus.

Un vēl

Putnu ligzdošanas periodā no 1. maija līdz 31. jūlijam apmeklētājiem slēdz Gaujas grīvas kreisā krasta daļu, lai atjaunotu kādreizējo mazo zīriņu populāciju Carnikavā. Šajā periodā atpūtnieki, laivotāji, suņu saimnieki un makšķernieki aicināti atpūtai un pastaigām pludmalē izvēlēties citas liedaga zonas. Jo īpaši jārūpējas, lai suņi nešķērso iežogoto teritoriju.

Atstājiet komentāru