2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 6.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 6.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00 

Vakar Aizkrauklē iepazīšanās vizītē ieradās Korejas Republikas vēstnieks Songdžins Hans un trešais sekretārs/vicekonsuls Mjungdže Songs. Aizkraukles kultūras centrā viesi tikās ar novada domes priekšsēdētāju Leonu Līdumu, viņa vietniekiem Daini Vingri un Andri Zālīti. Vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Vectirāne prezentācijā viesiem pastāstīja par Aizkraukles novadu, tā lielākajiem uzņēmumiem, pēc tam viesi ar domes vadību pārrunāja ekonomiskās un politiskās situācijas jautājumus, bet vēlāk devās uz Likteņdārzu Koknesē. Pēcpusdienā korejieši apmeklēja Baltijā lielāko liellopu izsoļu namu Mazzalves pagastā.

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzētas divas Līvānu novada pašvaldības amatpersonas par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izsniegšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Lietā apsūdzēts bijušais Līvānu novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers, kurš aizvadītajā nedēļā apstiprināts par Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektoru, un nu jau bijusī Līvānu novada bijusī Plānošanas un attīstības daļas vadītāja Baiba Vucenlazdāne. Krimināllietu skatīs Daugavpils tiesā.

Liepājnieki zina, arī pilsētas viesi ievērojuši, ka Svētās Trīsvienības katedrāles pulkstenis jau sen vairs nerāda pareizu laiku, tas apstājies pavisam un nedarbojas. Diemžēl cerību, ka laikrādi drīz salabos, ir maz. Veicot sākotnējo apskati, noskaidrots, ka precīzai bojājumu noteikšanai un novēršanai nepieciešama padziļinātāka izpēte, bet Latvijā nav speciālistu, kas šo varētu paveikt. Detaļas ir nolietojušās, nav atjaunojamas un iegādāties tās nav iespējams. Jāmeklē virpotājs, kurš tās varētu izgatavot. Baznīcas pulksteņa atjaunošanai nepietiek arī līdzekļu. Tāpēc Baznīcas atjaunošanas fonds pieņem ziedojumus ar norādi ”pulksteņa remontam”. Ziedot var uz vietas katedrālē vai fonda mājaslapā. 

Turpinām ziņas

Preiļu novada pašvaldība izvērtējusi un apstiprinājusi 17 konkursa “Mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkurss 2022” pretendentu iesniegtos projektus sava biznesa attīstībai. Konkursā iesniedzēji pārstāv dažādas jomas: skaistumkopšanu, ēdināšanas un viesmīlības pakalpojumus, kokapstrādi, auto remontu, tūrisma pakalpojumus u.c. Kopējā grantu konkursam pašvaldības budžetā rezervētā summa ir 30 tūkstoši eiro. Pieteikto projektu kopsumma 72 tūkstoši 668 eiro no kuriem pašvaldības grantu pieprasījumu summa ir  29 tūkstoši 649 eiro.

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļa rīt, 7. maijā un nākamnedēļ, 14. maijā rīkos pavasara uzkopšanas talkas privātmājām Preiļos, kurām ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” ir noslēgts līgums par individuālā 240 litru sadzīves atkritumu konteinera izvešanu. Pavasara uzkopšanas talka dos iespēju privātmāju iedzīvotājiem bez maksas atbrīvoties no dārza atkritumiem un lielgabarīta atkritumiem, par kuru izvešanu ārpus talkas ir jāmaksā. Tiks izvesti arī otrreizējai pārstrādei derīgie atkritumi – makulatūra, plēves, dienasgaismas spuldzes, burkas, pudeles un logu stikls. Iedzīvotājus aicinām sekot līdzi pašvaldības lapā un informatīvā izdevuma aprīļa numurā publicētajam laika grafikam. Vairāk informācijas, zvanot Atkritumu apsaimniekošanas daļai pa tālruni 29420721.

Un vēl

Jaunjelgavas kultūras centrā atklāta vietējās fizioterapeites, mākslinieces un modeles Jurgitas Grubertes pirmā personālizstāde “Pārmaiņu klikšķis”, ziņo Staburags. Fotogrāfijās iemūžinātie mirkļi pauž drosmīgu atklāšanos, dažādu, pat neierastu, skatījumu un emociju gammu. Izstādē apskatāmi 10 fotogrāfu darbi, kas tapuši pēdējo sešu gadu laikā. Iemūžinātajos mirkļos notverta kontrastaina noskaņa, dažādi vēstījumi un mākslinieciskais izpildījums, nemainīgi kopīga ir epicentrā esošā modele — Jurgita. Izstāde kultūras centrā apskatāma līdz maija beigām.


Atstājiet komentāru