2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada ziņas 2022.gada 4.maijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada ziņas 2022.gada 4.maijā

Preiļu novada ziņas 04.05.2022


Preiļu novada pašvaldība izvērtējusi un apstiprinājusi 17 konkursa “Mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkurss 2022” pretendentu iesniegtos projektus sava biznesa attīstībai

Konkursā iesniedzēji pārstāv dažādas jomas: skaistumkopšanu, ēdināšanas un viesmīlības pakalpojumus, kokapstrādi, auto remontu, tūrisma pakalpojumus u.c. Kopējā grantu konkursam pašvaldības budžetā rezervētā summa ir 30 000 EUR. Pieteikto projektu kopsumma 72 668.47 EUR no kuriem pašvaldības grantu pieprasījumu summa ir  29 649.99 EUR.

Preiļu novada dome 28. aprīļa kārtējā sēdē lēma apstiprināt finansējuma piešķiršanu visiem 17 projektiem. Šajā gadā apstiprinātie projektu pieteikumi pretendenti publicēti Preiļu novada pašvaldības mājaslapā. 

Preiļos atgriežas pavasara uzkopšanas talkas privātmājām

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļa 7. maijā un 14. maijā rīkos pavasara uzkopšanas talkas privātmājām Preiļos, kurām ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” ir noslēgts līgums par individuālā 240 litru sadzīves atkritumu konteinera izvešanu. Pavasara uzkopšanas talka dos iespēju privātmāju iedzīvotājiem bez maksas atbrīvoties no dārza atkritumiem un lielgabarīta atkritumiem (nolietotā sadzīves tehnika, vecās mēbeles), par kuru izvešanu ārpus talkas ir jāmaksā. Tiks izvesti arī otrreizējai pārstrādei derīgie atkritumi – makulatūra, plēves, dienasgaismas spuldzes, burkas, pudeles un logu stikls. Iedzīvotājus aicinām sekot līdzi pašvaldības lapā un informatīvā izdevuma aprīļa numurā publicētajam laika grafikam. Vairāk informācijas, zvanot Atkritumu apsaimniekošanas daļai pa tālr. 29420721.

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina lauksaimniekus pieteikties plēvju izvešanai

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļa aicina Preiļu novada lauksaimniekus līdz 31. maijam pieteikt lauksaimniecības ruļļu plēvju izvešanu. Otrreizējai pārstrādei var nodot: skābbarības sagatavošanai izmantotās ruļļu vai bedru plēves; dārzniecībā izmantoto plēvi; palešu plēvi.
Atgādinām, ka plēves visu gadu bez maksas var nodot Atkritumu šķirošanas laukumā Rīgas ielā 4, Preiļos. 
Sīkākas uzziņas un plēvju izvešanas pieteikšana, zvanot SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļai, tālr. 29420721.

Preiļu 1. pamatskolas skolotājas atgriezušās no mācību brauciena Portugālē

No 23. līdz 29. aprīlim Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas un Preiļu 1. pamatskolas skolotājas sadarbībā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju piedalījās Erasmus + projektā “Atbalsts bērniem, kuriem ir disleksijas risks pārejas periodā no pirmsskolas uz sākumskolu” partneru organizētajā mācību braucienā Portugālē pilsētā Mangualdē. 
Mācību brauciena laikā skolotājām bija iespēja iepazīties ar  izglītības darbu vairākās vietējās skolās. Tika apmeklēts rehabilitācijas un psiholoģijas mācību centrs, kura galvenie uzdevumi ir strādāt ar bērniem un palīdzēt ne tikai mācībās, bet sniegt arī emocionālu atbalstu mācoties. Dalībnieki ieguva zināšanas un priekšstatu par agrīnas disleksijas atklāšanu pirmskolas vecuma bērniem. Pielietojot jauniegūtās zināšanas, skolotāji spēs sniegt efektīvāku atbalstu skolēniem ar lasīšanas grūtībām un iesaistīt viņus dažādās aktivitātēs.

Labots Preiļu novada rekords šķēpa mešanā

Preiļu novada rekordu šķēpa mešanā ar rezultātu 56 m 71 cm laboja Andis Briška Olimpiskā čempiona Jāņa Lūša piemiņas kausa izcīņas sacensībās. Andis Briška trenējas Preiļu novada BJSS vieglatlētikas nodaļā, treneris Edgars Vaivods. Līdz šīm rekords piederēja Dainim Gorinam ar rezultātu 51m 51 cm.

Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanai veltīts muzeja īpašais piedāvājums maijā

Par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas  gadadienai Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs no 2. līdz 31. maijam ekspozīcijā “Muzeja stāsti Latvijai” piedāvā apskatīt ar šo notikumu saistītus unikālus priekšmetus un noskatīties vēsturiskus Preiļu televīzijas 1990. gada video sižetus.  

Par neatkarības atjaunošanu 1990. gada 4. maijā kopā ar vēl 137 Augstākās padomes deputātiem nobalsoja arī no Preiļu vēlēšanu apgabala ievēlētā ekonomiste Valentīna Zeile. Mēneša īpašajā piedāvājumā maijā ekspozīcijā būs apskatāmi priekšmeti, kas saistīti viņas ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā. Tostarp Valentīnas Zeiles Trešās pakāpes Triju Zvaigžņu ordenis, kas kā valsts pateicība par darbu Latvijas valstiskās neatkarības juridiskajā atjaunošanā un nostiprināšanā viņai tika piešķirts 2000. gadā.
Savukārt Kultūras nama vestibila ekrānā būs apskatāma 4. maijam un Baltā galdauta svētkiem veltīta virtuālā izstāde.

Pasākums un praktiskā nodarbība “Dārza ainava pilsētvidē un mazdārziņā”

Europe Direct informācijas centrs Austrumlatgalē un Preiļu Galvenā bibliotēka aicina apmeklēt pasākumu un praktisko nodarbību 6. maijā 13.00 “Dārza ainava pilsētvidē un mazdārziņā”. Lekcijas un praktiskās nodarbības vadīs daiļdārzniece, floriste un agronome Sandra Ozola un Preiļu Galvenās bibliotēkas vadītāja Ilona Skorodihina. Galvenās nodarbības tēmas: Daiļdārzu plānošanas pamati”, Ergonomika dārza darbos, Praktiskā nodarbība “Dārza ainava pilsētvidē”.  Nodarbība ir bez maksas, aicināti visi interesenti.

Atstājiet komentāru