2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 22.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 22.jūnijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00.

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” rīko kustamās mantas  - transportlīdzekļu un iekārtu - atsavināšanas izsoli. Pieteikumu dalībai izsolē un atsavināšanas izsoles noteikumos noteiktos dokumentus un maksājumu apliecinājumus jāiesniedz līdz 5. jūlija pulksten 12 SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”. Atklātā mutiskā izsole ar augšupejošu soli notiks 6. jūlijā pulksten 10 SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” telpās. Izsoles solis ir 50 eiro.

Noslēgusies lauksaimniecības plēvju izvešanas akcija. SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļa līdz 31. maijam aicināja Preiļu novada lauksaimniekus pieteikties lauksaimniecības ruļļu plēvju izvešanas akcijai. Atsaucība bija liela, akcijā piedalījās vairāk kā 120 saimniecības. SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” pateicas visiem, kuri novērtēja šo akciju un izvēlējās atbrīvoties no lauksaimniecības ruļļu plēvēm videi draudzīgā veidā!

Sadarbībā ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā, Sarunu festivālu LAMPA un Preiļu Galveno bibliotēku jūnija vidū Preiļos notika Dialoga aplis, sarunājoties par izaicinājumiem, iespējām, perspektīvām un sadarbību Preiļu novadā. Dialoga apļa dalībnieku sadarbības pieredze Preiļos, Preiļu novadā lielākoties bija pozitīva un bagāta ar dažādiem veiksmes stāstiem. Klātesošie atzinīgi novērtēja šādu sarunas formu un vēlētos to ieviest arī ikdienā, neformālās tikšanās reizēs, sarunās iepazīt arī iestāžu iekšējo darbu, kas palīdzētu veiksmīgi attīstīt un pilnveidot sadarbību. Līdzīgi sarunu pasākumi tiks īstenoti arī turpmāk. 

Nedēļas nogalē Preiļu novadā notika vairāki pasākumi. Viens no vērienīgākajiem norisinājās Rušonas pagastā – biedrības “Jaunie spārni” organizētais ģimenēm veltītais pasākums “KOPĀ!”. Tā gaitā notika ģimeņu foto orientēšanās sacensības,  teātra izrāde, koncerti un daudzas citas aktivitātes. Šis pasākums tika plānots kā iespēja ģimenēm pilnvērtīgi pavadīt kopā laiku, lai radītu kopīgas jaunas atmiņas. Ģimeņu festivāls “KOPĀ!” notika Sabiedrības integrācijas fonda projektā “Ģimenes kompass!”. Pasākumu finansiāli atbalstīja Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas budžeta līdzekļiem.

Turpinām aktualitātes

Vasaras saulgriežos un tuvojoties Jāņiem, Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs piedāvā virtuālo izstādi, kurā savijas ziedēšana dabā ar ziedu pušķiem muzeja krājuma tekstilijās – dvieļos, galdautos, sedziņās, segās un priekšautos. Savukārt ekspozīcijā “Muzeja stāsti Latvijai” muzeja īpašais piedāvājums – ziedu motīvi Veronikas Znotiņas izšūtajā dvielī un Konstancijas Opules darinātajā spoguļa skapja sedziņā. Virtuālā izstāde apskatāma arī Preiļu Kultūras nama vestibila displejā.

2. jūlijā Preiļu novadu pierūcinās visdažādākie auto, jo notiks iemīļotais, krāšņais tūrisma auto rallijs, kas kļuvis par tradicionālu auto orientēšanās piedzīvojumu daudziem novada, Latvijas un ārzemju viesiem. Rallija starts būs divos dienā pie Preiļu novada domes - finišs septiņos vakarā Riebiņu sporta stadionā. Uzvarētāju balvu pasniegšana notiks Riebiņu sporta stadionā. Papildu informācija par konkursu atrodama nolikumā, kas publicēts pašvaldības mājaslapā preili.lv.   

2.jūlijā pēc rallija uzvarētāju apbalvošanas Riebiņu parka stadionā koncerts ar  īpašo viesi Roberto Meloni un zaļumballe kopā ar grupu “Miggla”.

Pēc neliela pārtraukuma Preiļu stadionā atgriežas tradicionālās sacensības – Līgu un Jāņu vieglatlētikas čempionāts. Kopā ar vecmeistariem - sievietēm no 30, vīriešiem no 35 gadiem - organizatori uz starta līnijas vēlas sagaidīt arī jauno paaudzi. Aicina izturīgākos, drosmīgākos un noteikti sportiskākos līgotājus sanākt uz sarkanā celiņa un izbaudīt ne tikai Preiļu un Līvānu novadu sporta organizatoru viesmīlību, bet arī izmēģināt savu varēšanu. Sacensību sākums 23. jūnijā pulksten 10 Preiļu pilsētas stadionā. Sacensības nolikums pieejams - preili.lv.

Un vēl

Jāņos, 24. jūnijā Preiļu parka estrādē   astoņos vakarā notiks koncerts “Limuzīnam Jāņu nakts krāsā 40” ar Latvijas teātru dziedošajiem aktieriem: Ēriku Egliju-Grāveli, Elīnu Vāni, Ievu Puķi, Lauri Dzelzīti, Imantu Stradu, Leldi Dreimani un Edgaru Pujātu. Muzikālais pavadījums – grupa “Vintāža”. Pēcāk zaļumballe ar grupu “Galaktika”. 

Visa vakara garumā darbosies uzkodu zona un Jāņubērnu atrakciju pilsētiņa. Būs Jāņu ugunskurs un Vislatvijas Jāņu sadziedāšanās. Biļetes iepriekšpārdošanā Biļešu Paradīzes kasēs 5 eiro, pasākuma dienā pēc pulksten 22 - 7 eiro. Jāņiem, uzrādot pasi, un bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas.  

Preiļu novada pašvaldība aicina sekot līdzi Līgo pasākumiem Preiļu novada pagastos un vēl visiem lustīgu līgošanu!

Atstājiet komentāru