2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 1.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 1.jūlijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis ceturtdien uzticības balsojumā saglabājis amatu. Valkas novada domes sēdē tika izskatīts opozīcijas deputātu pieprasījums Krauklim atkāpties no domes priekšsēdētāja amata. Tomēr balsojumā viņa demisiju atbalstīja vien seši no 15 deputātiem.

Pļaviņās par 94,84% celsies siltuma tarifs, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Aizkraukles novada pašvaldības SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" siltumenerģijas apgādes tarifu no esošā 50,20 eiro par megavatstundu plāno celt līdz 97,81 eiro. Tarifā iekļautais siltumenerģijas ražošanas tarifs celsies no 37,54 līdz 74,60 eiro par megavatstundu, pārvades un sadales tarifs kāps no 10,18 līdz 20,66 eiro, bet tirdzniecības tarifs celsies no 2,48 līdz 2,55 eiro. Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā 1.novembrī. 

Turpinām ziņas

Šogad tiek atzīmēta reformācijas piecsimtgade Latvijā un simtā gadadiena, kopš tika iesvētīts pirmais Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas bīskaps Kārlis Irbe. Par godu jubilejas gadam luterāņu baznīca realizē projektu „Glika ozoli”, stādot visā Latvijā ozolus, kuri izaudzēti no ozolzīlēm, kuras tika salasītas no pirmās Bībeles latviešu valodā tulkotāja – vācu mācītāja Ernsta Johana Glika Alūksnē stādītajiem ozoliem. 

Rīt, 2.jūlijā plkst. 11 viens no Glika ozolu pēctečiem tiks stādīts Likteņdārzā, svinot Baznīcas un Likteņdārza sadarbības kā jaunas dzīvības aizsākumu. Kokneses pilsētas svētku dienā Likteņdārzā ozolus stādīs Vilis Vītols un Andris Kronbergs. Ozolu stādīšanas svētbrīdi vadīs Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, piedalīsies baznīcas Virsvaldes un Likteņdārza pārstāvji un atbalstītāji, kā arī Ogres draudzes koris. Ozols tiks stādīts jaunuzceltā Saieta nama tuvumā, kuru atklāt plānots tuvākajā laikā.

Šovasar jau sesto reizi Valmieras novadā tiks organizēta Pasaules koklētāju nometne sadarbībā ar virtuozāko un perspektīvāko latviešu etnogrāfiskās kokles spēlētāju, kokles spēlēs lietpratēju – Laimu Jansoni. Jāatzīmē, ka Laima Jansone ir pirmā Latvijas mūziķe, kura uzstājusies koncertā mūsdienu tautas mūzikas ietekmīgākajā gadatirgū World Music Expo. Pasaules koklētāju nometne ir kļuvusi par ikgadēju tradīciju, un šogad tā notiks 31. jūlijā Kocēnos.

VSIA "Latvijas Koncerti" organizētā "Senās mūzikas festivāla" laikā – 9. jūlijā – Rundāles pilī koncertdienu iesāks pasākumi pašiem mazākajiem – jau no pulksten 13.30 bērniem būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, kuras vadīs pieredzējuši mākslinieki un rokdarbu meistari. Savukārt pulksten 15 uz Rundāles pils dārza lielās skatuves sāksies koncertuzvedums "Karalis Strazdubārda" – senās mūzikas skaņdarbus papildinās krāšņi tērpi, autentiski viduslaiku un baroka instrumenti, aizraujoši pasaku tēli. Koncertuzvedumā piedalīsies Latvijā pazīstami skatuves mākslinieki, kā arī Rīgas Baleta skolas audzēkņi.

Un vēl

No 6. līdz 9. jūlijam Latvijas Nacionālajā dabas muzejā norisināsies krāšņā izstāde "Rožu dārzs 2022", kurā varēs aplūkot aptuveni 100 rožu šķirnes.Izstādē būs iespējams tikties ar pieredzējušiem dārzkopjiem, aprunāties par rožu kopšanu un audzēšanu, kā arī iegādāties stādus.

Atstājiet komentāru