2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Svētdien nolaists Zilais karogs Radžu ūdenskrātuves peldvietā, peldsezona ir beigusies

Svētdien nolaists Zilais karogs Radžu ūdenskrātuves peldvietā, peldsezona ir beigusies

Svētdien, 15.septembrī, pulksten 15.00 ar Zilā karoga nolaišanu tiks slēgta peldsezona Jēkabpils pilsētas pludmalē- Radžu ūdenskrātuvē, portālu Radio1.lv informēja .Jēkabpils pilsētas pašvaldības komunālinženiere Anita Truksne.
Viņa informē, ka kopumā sezona aizvadīta veiksmīgi - sezonas laikā visas Zilo karogu kustības prasības ir tikušas ievērotas, peldūdens kvalitāte sezonas garumā bijusi atbilstoša gan normatīvo aktu, gan Zilo karogu kustības prasībām.
Pateicoties siltajai vasarai, Radžu ūdenskrātuves pludmalei bija daudz apmeklētāju, atpūtu pie ūdeņiem ir iecienījuši ne tikai jēkabpilieši, bet arī pilsētas viesi.
Pludmales apsaimniekotāji informē, ka īpašu problēmu šajā sezonā nav bijis, netika konstatēts arī pludmales piesārņojums. Līdz ar peldsezonas slēgšanu darbu pludmalē beigs Glābšanas dienests. Glābšanas dienests informē, ka aizvadītajā sezonā nav noticis neviens nelaimes gadījums un pateicas visiem Jēkabpils pilsētas Zilā karoga pludmales apmeklētājiem par apzinīgu attieksmi katram pret sevi un citiem, ievērojot pludmales noteikumus un Glābšanas dienesta darbinieku norādījumus.
Šogad Jēkabpils pilsētas pludmalē Zilais karogs plīvoja jau ceturto reizi.
Zilā karoga programma ir viena no piecām starptautiskās vides organizācijas "Vides izglītības fonds" (Foundation for Environmental Education - FEE) programmām ekosertifikācijas un vides izglītības jomā. Pludmalēm tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldības, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma, servisa un drošības jomās.
Latvijā Zilā Karoga kampaņu īsteno nodibinājums Vides izglītības fonds sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Vides aizsardzības fondu.

Atstājiet komentāru