2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Nojaucot bijušās vakarskolas ēku, plāno izveidot auto stāvlaukumu pie Jēkabpils pamatskolas

Nojaucot bijušās vakarskolas ēku, plāno izveidot auto stāvlaukumu pie Jēkabpils pamatskolas

Jēkabpils domes Attīstības un Tautsaimniecības komitejas sēdē skatīja jautājumu par iespēju nojaukt vecās vakarskolas ēku un aiz tās esošo malkas škūnīša būvi Rīgas ielā un šajā vietā izveidot automašīnu stāvlaukumu pie Jēkabpils pamatskolas.
 
Komitejas locekļi vēlējās zināt, kur tieši atrodas abas minētās ēkas, kāds ir to tehniskais stāvoklis un vai šajā vietā ir droši ierīkot automašīnu stāvlaukumu no satiksmes drošības viedokļa.
 
Jēkabpils domes Pilsetsaimniecibas departamenta direktors Raits Sirmovičs skaidroja, ka minētā ēka ir nedroša un nojaucama, neatkarīgi no tā vai šajā vietā būs auto stāvlaukums vai kaut kas cits.
 
Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils pamatskolas direktore Silvija Dreimane sacīja, ka pie mācību iestādes ir nepieciešams automašīnu stāvlaukums, jo vecāku sapulču un citu pasākumu laikā ar privāto transportu tiek noslogota Rīgas iela. Tāpat arī ik rītu lielu daļu bērnus uz skolu atved vecāki pa ceļam uz darbu un visa transporta plūsma drūzmējas Rīgas ielā, kas ne vienmēr ir droši. Turklāt bijušās vakarskolas ēka esot nedroša, ziemā uz jumta krājoties sniegs, kas noslīdot un apdraud gan skolēnus, gan garāmgājējus. Tāpat arī vējš vairākkārt ir atrāvis ēkas logus, daži pat izkrituši un tas arī neradot drošu vidi. Dreimane norādīja, ka nojaucot bijušas vakarskolas ēku un aiz tās esošo malkas škūnīti, kas arī ir nolietojies, varētu izveidot auto stāvlaukumu.
 
Jēkabpils domes Attīstības un Tautsaimniecības komietejas vadītājs, deputāts Kaspars Skruzmans šī jautājuma izskatīšanu atlika uz nākamo sēdi, kad Raits Sirmovičs solīja sagatavot plašaku informāciju par bijušās vakarskolas ēkas Rīgas ielā tehnisko stāvokli.
Foto: Sadarbībā ar laikrakstu "Jaunais Vēstnesis"

Atstājiet komentāru