2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Kurās ielās Jēkabpilī šogad ierīkos ūdensvadu un kanalizāciju?

Kurās ielās Jēkabpilī šogad ierīkos ūdensvadu un kanalizāciju?

Projektā „Ūdenssaimniecības attīstība Jēkabpilī, III kārta” šogad līdz pat rudenim turpināsies 2013.gadā aizsāktie ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbi. Pateicoties labvēlīgajiem laika apstākļiem, būvdarbi norit raitāk nekā sākotnēji tika plānots.
Projekta mērķis ir nodrošināt virszemes ūdeņu un gruntsūdeņu aizsardzību, to kvalitātes uzlabošanu un atbilstību Eiropas Savienības direktīvām.
SIA „Jēkabpils ūdens” aicina Jēkabpils pilsētas iedzīvotājus, īpaši tos, kuru ielās šogad notiks būvdarbi, izmantot iespēju pieslēgties pilsētas ūdensvada un kanalizācijas tīkliem.
Sīkāku informāciju par iesniedzamajiem dokumentiem un izmaksām interesenti var saņemt SIA „Jēkabpils ūdens” Jaunā ielā 60 (2.stāvā), ierodoties personiski vai zvanot pa tālruni 65232622.
Likvidējot izsmeļamās bedres, tiek veidota tīra un kvalitatīva dzīves vide, un nodrošināta vides pieejamība nākotnei. Ja īpašniekiem šķiet, ka pieslēguma izveides un būvdarbu izmaksas ir pārāk augstas, SIA „Jēkabpils ūdens” aicina izvērtēt, vai izsmeļamo bedru uzturēšana un apsaimniekošana ilgtermiņā būs finansiāli izdevīgāka. Informējam, ka turpmāk izsmeļamo bedru īpašniekiem būs jāslēdz līgums par to iztukšošanu un izvešanu (līdzīgi kā tas ir par atkritumu izvešanu). Personas, kam pieder nekustamais īpašums, aicinām vērsties SIA „Jēkabpils ūdens”, lai sarunu ceļā rastu abām pusēm saistošus risinājumus jautājumos, kas saistīti ar finansējumu pieslēgumu izveidei, pievadu un izvadu izbūvei.
Ielas, kurās šogad risināsies ūdensvada un kanalizācijas būvdarbi:
* pašteces kanalizācija: Sēlijas ielā (tai skaitā Avotu ielas daļa līdz Zvanītāju ielai), Grīna, Pļaujas, Ganību ielās (posmā līdz Zaķu ielai), Siguldas un Koknese ielās (pie J.Raiņa ielas), Siguldas ielā (posmā no Latgales ielas līdz J.Raiņa ielai), Dīķu ielā (posmā no A.Pumpura ielas līdz Staburaga ielai), Cēsu ielā (posmā no J.Raiņa ielas līdz Kalna ielai), J.Akurātera ielā (posmā no Arāju ielas līdz Zemgales ielai), Zīlānu ielā (posmā no Nr.1 līdz Nr.14), Sakas ielā (pieslēgums pie Robežu ielas), Vītolu ielā.
Ūdensvads: Grīna, Pļaujas un Ganību ielās (posmā līdz Zaķu ielai), Zīlānu ielā (posmā no J.Raiņa ielas līdz Kalna ielai), Sakas ielā (savienot ar Robežu ielu), Zīlānu ielā (posmā no Smilgu ielas līdz Vītolu ielai), Vītolu ielā.
SIA „Jēkabpils ūdens” lūdz iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem pret būvdarbu gaitā radītajām neērtībām, kā arī neskaidrību vai ierosinājumu gadījumā vērsties SIA „Jēkabpils ūdens”.
Projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Jēkabpilī, III kārta” kopējās izmaksas ir 3 539 880,65 eiro, tajā skaitā 2 593 426,90 eiro - Kohēzijas fonda finansējums, 156 163,34 eiro - Valsts budžeta finansējums, 615 355,06 eiro - SIA „Jēkabpils ūdens" finansējums. 
Projekta īstenošanai saskaņā ar 2014.gada 3.aprīļa lēmumu Jēkabpils pilsētas pašvaldība Valsts kasē ņems aizņēmumu 180 606 eiro apmērā, kas veido 5,10% no projekta kopējām izmaksām un atbilst pašvaldības finansējuma daļai projektā, tajā skaitā 1,4% jeb 38 974,47 eiro - pašvaldības līdzfinansējums no projekta attiecināmajām izmaksām un 141 631,12 eiro - projekta neattiecināmās izmaksas. 
Informāciju sagatavoja SIA „Jēkabpils ūdens” Dokumentu pārvaldības daļas vadītāja/juriskonsulte I.Ozoliņa

Atstājiet komentāru