2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Raiti turpinās siltumtrašu rekonstrukcijas būvdarbi Celtnieku ielā

Raiti turpinās siltumtrašu rekonstrukcijas būvdarbi Celtnieku ielā

Šovasar tika uzsākts SIA „ Jēkabpils siltums" projekts "Siltumtrašu rekonstrukcija Celtnieku ielas mikrorajonā Jēkabpilī". Kā informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko, Celtnieku ielas mikrorajonā būvdarbi tiek veikti raitā tempā un, ja nebūs nekādu neparedzētu šķēršļu, augusta beigās darbus izdosies pabeigt kā plānots projektā.
 

Valdes priekšsēdētājs sacīja, ka jaunās caurules būs izbūvētas labā kvalitātē. To apliecina arī līdz šim jau veiktās hidrauliskās pārbaudes atsevišķiem sametinātajiem trašu posmiem. Ar šo projektu tiek nomainīta četrcauruļu sistēma, pret rūpnieciski izolētām divcauruļu siltumtrasēm, kas vienlaikus nodrošinās gan apkuri, gan ūdeni. Trases tiek izbūvētas gandrīz 1,4 km garumā, t.i. no katlumājas līdz visām daudzdzīvokļu ēkām Celtnieku ielas mikrorajonā, kurām apkuri nodrošina „Jēkabpils siltums".
 
Šīs rūpnieciski izolētās caurules ir vienas no labākajām, jo tām ir ļoti laba siltumnoturība un minimāli siltuma zudumi. Plānots, ka mājās tiks uzstādīti siltummezgli, ko veiks namu apsaimniekotājs Privatizējamais SIA „JK Namu pārvalde". Pēc siltummezglu uzstādīšanas karstā ūdens sagatavošana tehniski notiks nevis katlumājā, bet gan daudzdzīvokļu mājās atsevišķi, līdz ar to siltummezgli dos iespēju ne tikai ražot kvalitatīvu karsto ūdeni, bet apkures sezonas laikā izslēgs iespēju pārkurināt mājas un nodrošināt komfortablu temperatūru. Jau iepriekš tika ziņots, ka projekta mērķis ir samazināt siltuma zudumus, kas līdz šim tehniski novecojošo trašu dēļ bija ļoti lieli.
 
Tāpat samazināsies avāriju risks trasēs un tās būs drošas ekspluatācijā, kas nozīmē, ka patērētājiem apkures sezonas laikā varēs nodrošināt nepārtrauktu un kvalitatīvu siltumenerģijas piegādi.
A.Sleže,
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
 
Foto: Jānis Lācis
 
celtnieki

Atstājiet komentāru