2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Apstiprina detaļplānojumu zemes gabalam, kur taps jauna viesnīca

Apstiprina detaļplānojumu zemes gabalam, kur taps jauna viesnīca

Jēkabpils dome apstiprinājusi detaļplānojums zemes gabalam Brīvības ielā 220, kur paredzēts celt jaunu viesnīcu un rekonstruēt vēsturisko Zvanītāja kro­gu. Līgums par detālplānojuma īstenošanu noslēgts ar SIA "LL Timber".
 
 
Domes lēmums vēsta, ka dokuments izstrādāts saskaņā ar apstiprināto darba uzdevumu, saņemti arī visu nepieciešamo institūciju pozitīvi atzinumi.
 
 
Portāls Radio1.lv jau rakstīja, ka jauno viesnīcu paredzēts būvēt līdzās vecajai Zvanītāju kroga ēkai, kas atrodas Brīvības un Plostnieku ielu krustojumā. Jaunā ēka ar veco krogus ēku veidotu vienotu kompleksu. Šeit paredzēts atvērt arī kafejnīcu.
 
 
Topošās būves skice liecina, ka jauno viesnīcas daļu būvēs aiz vecās koka mājas. Jaunbūvi no pilsētas centra puses daļēji aizsegs vecā Zvanītāja kroga ēka un tā iecerēta kā būve ar plakano jumtu, tās daļa gar Brīvības ielu paredzēta divstāvīga, bet daļa, kas atradīsies dziļāk pagalmā, kā trīsstāvu ēka. Jaunbūve iecerēta aptuveni divas reizes lielāka nekā vecā ēka.
 
 
Zvanītāju kroga ēka ir pašvaldības nozīmes arhitektūras piemineklis, tāpēc to pilnībā saglabās un atjaunos. No Brīvības ielas puses jaunajai viesnīcai plānota tikai gājēju ieeja. Savukārt autostāvvietu paredzēts izbūvēt Plostnieku ielas malā virzienā uz Daugavu.
 
 
Celtniecības gaitā būs jāizpilda visi Valsts pieminekļu aizsardzības inspekcijas norādījumi, lai saglabātu vecā Zvanītāju kroga ēkas vēsturisko nozīmi.
 
 

Ar detālplānojumu var iepazīties Jēkabpils Pilsētsaimniecības departamentā (Jaunā iela 31C, Jēkabpils) vai pašvaldības mājas lapā http://www.jekabpils.lv/lv/pilseta/planosanas-dokumenti/teritorijas-planojums/detalplanojumi

 

Komentāri (0-3/3)

  • Liāna
    02.07.2018 18:20
    zīdainis:
    Kam piederēs viesnīca?

    Armandam Lībietim un Dainim Lapiņam
  • zīdainis
    02.07.2018 18:20
    Kam piederēs viesnīca?
  • va
    02.07.2018 18:20
    Cik labi, ka beidzot Jēkabplī sākas kaut kāda kustība!

Atstājiet komentāru