2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils mērs atvaļinājumā tiekas ar tēvu (FOTO)

Jēkabpils mērs atvaļinājumā tiekas ar tēvu (FOTO)

Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs patlaban atrodas kārtējā atvaļinājumā un šo laiku izmanto, lai tiktos ar radiem no Vladivostokas un Sanfrancisko.
 
 
"Man bija iekrājušās atvaļinājuma dienas un, ja es tās neizmantotu, tās ietu zudumā. Līdz ar to biju spiests iet atvaļinājumā," smaidot saka Leonīds Salcevičs.
 
 
Viņš pastāstīja, ka divas nedēļas dzīvojies pa māju, izmantojot šo atvaļinājumu, lai tiktos ar radiem no Sanfrancisko un Vladivostokas, kas bija atbraukuši ciemos. Pie Leonīda Salceviča ciemos bija ieradies arī viņa tēvs Anatolijs. Jēkabpils mērs šodien visus aizvadījis uz lidmašīnu, taču atvaļinājums vēl dažas dienas turpināšoties.
 
 
Jau ziņots, ka Leonīds Salcevičs savu tēvu atrada un pirmo reizi sastapa pirms astoņiem gadiem, 54 gadu vecumā. Līdz tam viņš bija pārliecināts, ka tēvs ir miris. Tāpat arī jau vēstīts, ka 1949. gadā Salceviča mātes Martas ģimeni izsūtīja uz Tālajiem Austrumiem – Amūras apgabalu. Tur viņa 18 gadu vecumā iepazinās ar 20 gadus veco Anatoliju, arī represēto – 1937. gadā uz Tālajiem Austrumiem izsūtīto Donas kazaku pēcteci. Abu jauniešu mīlestība vainagojās ar mazā Leonīda nākšana pasaulē - 1954. gadā piedzima Salcevičs.
 
 
Pēc četriem gadiem – 1958. gadā Salceviča māte ar mazo dēlu atgriezās Latvijā. Viņa dēlam par tēvu visus šos garos gadus neko nebija stāstījusi, vien noteikusi, ka viņš ir miris.
 
 
Kad mūžībā aizgāja Salceviča māte, Jēkabpils mērs nolēma doties uz savu tālo dzimteni – apmeklēt ne tikai vietas, kur bija nācis pasaulē, bet arī viesoties pie savas mātes māsām – Jadvigas un Veronikas, kuras palika dzīvot Amūras novadā. Tad arī uzzinājis, ka tēvs ir dzīvs un drīzi pēc tam ticies ar viņu un joprojām ar tēvu uztur kontaktus un retu reizi arī tiekas.
 
Foto pielikumā - no arhīva
Attēlā: Leonīds Salcevičs kopā ar tēvu.
 
salcevichsarteevu
.

Komentāri (0-1/1)

  • Ilona
    02.07.2018 18:20
    Es jau teiktu, ka tēvs izskatās kā dēls....:)

Atstājiet komentāru