2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Atbalsta Jēkabpils pilsētas attīstības programmas aktualizācijas uzsākšanu

Atbalsta Jēkabpils pilsētas attīstības programmas aktualizācijas uzsākšanu

Ceturtdien, 30.oktobrī Jēkabpils domes sēdē tika atbalstīts lēmums par Jēkabpils pilsētas attīstības programmas 2012. - 2018.gadam Rīcības plāna un Investīciju plāna aktualizācijas uzsākšanu.
 

Jēkabpils pilsētas attīstības programma 2012. – 2018.gadam ir vidēja termiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas vidēja termiņa prioritātes un pasākumu kopums stratēģijā izvirzīto ilgtermiņa stratēģisko uzstādījumu īstenošanai.
 

Jēkabpils pilsētas attīstības programma 2012. – 2018.gadam sastāv no sekojošām sadaļām:
 

1. Situācijas analīzes kopsavilkums,
2. Stratēģiskā daļa,
3. Rīcības plāns 2012. – 2018.gadam ar finanšu perspektīvu,
4. Investīciju plāns 2012. – 2017.gadam,
5. Programmas uzraudzības un aktualizācijas sistēma.


Saskaņā ar Eiropas Savienības normatīvo regulējumu 2014.-2020.gada plānošanas periodā vismaz 5% Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma ir jāpiešķir integrētām darbībām ilgtspējīgai pilsētu attīstībai. Šie nosacījumi Latvijā tiek attiecināti uz 9 republikas pilsētām. Lai saņemtu integrēto teritoriju investīciju (turpmāk tekstā ITI) Eiropas Savienības fondu atbalstu visām pašvaldībām līdz 2014.gada 30.decembrim jāaktualizē attīstības programmas vai arī investīciju plāns un 2015.gada janvārī tas jāiesniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinuma saņemšanai un virzībai uz Reģionālā attīstības koordinācijas padomes sēdi.


ITI ir apvienotas investīcijas no pieciem dažādiem tematiskajiem mērķiem, prioritārajiem virzieniem, ieguldījumu prioritātēm un sešiem dažādiem specifiskajiem atbalsta mērķiem paredzot investīcijas uzņēmējdarbības atbalstam un investīciju piesaistei, degradēto teritoriju revitalizācijai un pielāgošanai saimnieciskai darbībai, nodarbinātības, energoefektivitātes pasākumu veicināšanai, kā arī sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras pilnveidošanai un vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu mācību vides pilnveidošanai. Tāpēc Jēkabpils pilsētas attīstības programmai ir nepieciešams veikt investīciju plāna 2015.-2018. gadam aktualizāciju, iekļaujot investīciju plānā atsevišķu sadaļu pašvaldības plānotajām integrēto teritoriju investīcijām.


Veicot izmaiņas rīcības plānā un investīciju plānā, netiks veiktas izmaiņas attīstības programmas stratēģiskajā daļā.


Atbildīgā par Jēkabpils pilsētas attīstības programmas 2012. - 2018.gadam Rīcības plāna un Investīciju plāna aktualizāciju būs Attīstības un investīciju nodaļas vadītāja Sandra Gogule.
 

Margita Liepiņa,
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru