2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Latvijas Bāriņtiesu darbinieki pulcējas konferencē Jēkabpilī

Latvijas Bāriņtiesu darbinieki pulcējas konferencē Jēkabpilī

31.oktobrī Krustpils kultūras namā notika Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas konference „Bāriņtiesa- tās funkcijas un loma pašvaldībā".
 

Konferencē piedalījās pārstāvji no Labklājības ministrijas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Jēkabpils rajona tiesas, kā arī Jēkabpils sociālā dienesta.
 

Konferenci atklāja Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis, Jēkabpils pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētājs Tālis Zalva, kā arī Bāriņtiesu darbinieku asociācijas valdes priekšsēdētāja Baiba Meldere.
 

Programmas ietvaros tika diskutēts par aktualitātēm bērnu tiesību aizsardzībā un bāriņtiesu darbības nodrošināšanā, tika apskatīti labās prakses piemēri, aktualizēti dažādi sadarbības modeļi ar Pašvaldību savienību, sociālajiem dienestiem, Valsts policiju un nevalstisko sektoru, kā arī pārrunāti citi bāriņtiesu darbiniekiem aktuāli jautājumi.
 

Konferencē piedalījās vairāk nekā 250 bāriņtiesu darbinieki no visiem Latvijas reģioniem.
 

Konferenci organizēja Latvijas bāriņtiesu darbinieku asociācija sadarbībā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību un Jēkabpils pilsētas bāriņtiesu.
 
Informāciju sagatavoja:
Margita Liepiņa
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru