2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Kuriem jēkabpiliešiem pienākas pabalsts maksai par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu?

Kuriem jēkabpiliešiem pienākas pabalsts maksai par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu?

Jēkabpils pilsētas pašvaldība zināmai kategorijai jēkabpiliešu paredzējusi pabalstus sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izdevumu segšanai.
 
 
Saskaņā ar Jēkabpils pilsētas domes 2014. gada 7.augusta saistošo noteikumu Nr.20 "Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus" 5.punktu, tiesības saņemt pabalstu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izdevumu segšanai ir atsevišķi dzīvojošai personai, kura saņem vecuma, invaliditātes (I un II invaliditātes grupa) pensiju vai sociālā nodrošinājuma pabalstu, ja: 1)pamata dzīvesvieta deklarēta Jēkabpils pilsētā; 2)vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 350 euro; 3)nedzīvo sociālajā mājā vai dzīvoklī.
 
 
Pabalstu nepiešķir, ja periodā, par kuru veikts aprēķins, bijis piešķirts dzīvokļa (mājokļa) pabalsts.
 
 
Lai atvieglotu šī pabalsta pieprasīšanas kārtību, pabalsts pieprasāms 1 reizi kalendārajā gadā. Tā kā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izdevumu maksa par visu 2014.gadu nav zināma, pabalsta aprēķinam par pamatu tiek ņemti iepriekšējā gada dati konkrētam dzīvoklim (mājoklim). Sīkāku informāciju var saņemt zvanot - 65207093 vai 65207090.
 
Jēkabpils Sociālā dienesta Sociālās palīdzības nodaļas vadītāja Larisa Laizāne

Atstājiet komentāru