2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas jautājumu eksperts iepazīst Jēkabpili (FOTO)

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas jautājumu eksperts iepazīst Jēkabpili (FOTO)

Trešdien, 5.novembrī Jēkabpili apmeklēja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā ekonomikas jautājumu eksperts Mārtiņš Zemītis.
 

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā EK pārstāvis tikās ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Raščevski un Finanšu ekonomikas nodaļas vadītāju Gitu Liņģi. Sarunas sākumā M. Zemītis tika iepazīstināts ar Jēkabpils pilsētas plānotajiem attīstības virzieniem, pilsētas industriālo teritoriju plānojumu, kā arī ar 2007. – 2013. gada plānošanas periodā īstenotajiem Eiropas Savienības (ES) investīciju projektiem. Sarunas turpinājumā nodaļas vadītāja G. Liņģe sniedza informāciju par Jēkabpils pilsētas pašvaldības 2014.gada plānoto budžetu un izklāstīja Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansiālo situāciju, kas izveidojusies pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas izmaiņu rezultātā 2010.gadā. Tāpat nodaļas vadītāja sniedza informāciju par lielākajām ilgtermiņa saistībām un riskiem, kas saistīti ar to atmaksu.
 

Pēc sarunas pilsētas pašvaldībā M. Zemītis devās apskatīt Daugavas aizsargdambja rekonstrukcijas projektu, Kurzemes - Vienības ielu, kā arī Brīvības – Neretas ielu krustojuma rekonstrukcijas projektus.
 

Vizītes turpinājumā ekonomikas jautājumu eksperts apmeklēja vienu no lielākajiem durvju ražošanas uzņēmumiem Latvijā -SIA "BRODOor". Uzņēmuma īpašnieka Jura Saldaka pavadībā klātesošie tika iepazīstināti ar modernizētu iekšdurvju ražošanas procesu, eksporta apjomiem, kā arī uzņēmuma pieredzi piesaistot ES finansējumu.
 

Vizītes noslēgumā M. Zemītis uzsvēra: „Vizītē Jēkabpilī vēlējos izzināt pašvaldības ekonomiskās attīstības pamatu un potenciālu, klātienē apmeklēt īstenotos ES fondu projektus, kā arī iepazīties ar 2014.-2020.gada plānošanas perioda investīciju prioritātēm. Šodien esmu patīkami pārsteigts, jo šajos gados ir izdarīts labs darbs un Jēkabpils var lepoties ar paveikto."
 

Margita Liepiņa,
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
 
 

Atstājiet komentāru