2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpilī izgaismo dievnamus

Jēkabpilī izgaismo dievnamus

Jēkabpils pilsētas pašvaldība pēdējā mēneša laikā ir veikusi divu dievnamu izgaismošanu.
 
 
Papildus jau izgaismotajiem objektiem - Krustpils pilij un Svētā Gara pareizticīgo baznīcai – ir izgaismota Krustpils Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīca Kalna ielā 33 un Jēkabpils Romas katoļu baznīca Brīvības ielā 105.
 

Pilsētas arhitekte Laura Krastiņa uzsver: „Mūsu pilsētas arhitektūra ir bagāta ar dažādu konfesiju dievnamiem. To izgaismošana nakts stundās ļauj izcelt to krāšņumu un padara skaistāku pilsētas panorāmu." Pilsētas budžeta iespēju robežās arī nākamgad tiek plānots izgaismot kādu no dievnamiem.
 

Krustpils Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīca izgaismota iepirkuma „Ielu apgaismojuma izbūve Kalpu, Medņu ielā un Krustpils katoļu baznīcas fasādes izgaismošana Kalna ielā 33, Jēkabpilī" ietvaros. Baznīcas izgaismošanas izmaksas 5396,13 EUR bez PVN.
 

Jēkabpils Romas katoļu baznīca izgaismota projekta „Kurzemes un Vienības ielu rekonstrukcija un Brīvības – Neretas ielu krustojuma rekonstrukcija". Ši projekta ietvaros veikta Kurzemes un Vienības ielas rekonstrukcija, tilta pār Daugavu renovācija, kā arī Brīvības un Neretas ielu krustojuma rekonstrukcija. Projekta kopējās izmaksas 7 359 125.70 EUR.
 

Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru