2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Salcevičs: Lai plīvo mūžīgi! (FOTO)

Salcevičs: Lai plīvo mūžīgi! (FOTO)

Šodien, Valsts svētku dienas rītā Jēkabpils Domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs jaunizbūvētajā Kurzemes - Rīgas–Vienības ielu aplī pie tilta, svinīgi mastā uzvilka Jēkabpils pilsētas karogu.
 
 
Paceļot karogu viņš sacīja: "Lai plīvo mūžīgi!"
 
 
Jēkabpils pilsētas karoga svinīgajā pacelšanas pasākumā piedalījās arī Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps, izpilddirektors Guntars Gogulis, pilsētas māksliniece Sanda Mālniece, Sabiedisko attiecību nodaļas vadītāja Margita Liepiņa, vietniece Laura Afanasjeva, sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Sleže, deputāts Andris Rutko un citi pašvaldības pārstāvji.
 
 
Informācija par Jēkabpils karogu
 
 
Jēkabpils karogs ir viens no Jēkabpils pilsētas oficiāliem simboliem. Tas ir ticis apstiprināts 1999. gadā un tiek lietots saskaņā ar "Nolikumu par Jēkabpils pilsētas karogu".
 
 
Taisnstūra audums ar divām vienāda platuma horizontālām joslām: augšējā josla ir melnā, apakšējā – sarkanā krāsā. Karoga laukuma centrā attēlots krāsains Jēkabpils pilsētas ģerbonis, kura augstums ir 3/5 no karoga platuma.
 
 
Karoga platuma attiecības pret garumu ir 1:2 un tā izmēri var būt 1m X 2m vai 1,5m x 3m. Standarta izmēri ir 14cm x 28cm.
 
 
Jēkabpils pilsētas karoga lietošanas kārtību nosaka Nolikums par Jēkabpils pilsētas karogu. Nolikumā noteikts, ka „nozīmes, vimpeļus un citu atribūtiku, kā arī dažādus priekšmetus ar Jēkabpils pilsētas karoga attēlu var izgatavot tikai ar Jēkabpils pilsētas domes atļauju pēc attiecīgās nodevas iemaksas Jēkabpils pilsētas ārpusbudžeta kontā.
 
 
Jēkabpils pilsētas dome kvalitātes prasības produkcijai, uz kuras var atveidot Jēkabpils pilsētas simboliku vai tās elementus, kā arī pēc vienošanās ar ieinteresēto iestādi, organizāciju, uzņēmumu, nosaka regulāras iemaksas atkarībā no realizētās produkcijas ar simboliku apjoma.

Atstājiet komentāru