2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Jēkabpils pilsētas dome saņem pateicību (FOTO)

Jēkabpils pilsētas dome saņem pateicību (FOTO)

Jēkabpils pilsētas dome saņēma pateicību par sekmīgu Eiropas Sociālā fonda projekta īstenošanu 2007. – 2013.gada plānošanas periodā.

 
12.novembrī Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu rīkoja Eiropas Sociālā fonda projektu noslēguma konferenci „Eiropas Sociālais fonds – Tev", lai izvērtētu Eiropas Sociālā fonda ieguldījumu cilvēkresursu attīstībā. Konference pulcēja vairāk nekā 110 nevalstisko organizāciju, pašvaldību un valsts iestāžu pārstāvjus, nozares ekspertus, uzņēmējus.
 

Konferenci atklāja Ints Dālderis, Ministru prezidenta padomnieks humanitārajos un ES fondu jautājumos, Edgars Šadris, Finanšu ministrijas ES fondu stratēģijas departamenta direktors un Aija Bauere, Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore.
 

Konferences laikā tika sniegts pārskats par Valsts kancelejas un Sabiedrības integrācijas fonda pārraudzītajiem Eiropas Sociālā fonda projektiem. Valsts kancelejas Eiropas Savienības struktūrfondu departamenta vadītājs Haralds Beitelis norāda: „Kopējais ESF finansējums Latvijai bija pieejams 583 milj. EUR apmērā. Šodien mēs runājam tikai par nelielu daļu jeb 2,02% no ESF finansējuma Latvijai – t.i. par aptuveni 13 milj. eiro, bet šī ieguldījuma nozīme nav novērtējama tikai naudas ziņā. Cilvēki, kas ieguvuši prasmes piesaistīt ES un citu finansējumu nākotnē, kas sapratuši savas tiesības paust viedokli pašvaldības, Latvijas un ES līmenī nav novērtējami tikai naudā un tikai izvērtējot pagātni. Tas ir ieguldījums nākotnē, un tā patiesos rezultātus spēsim novērtēt pēc gadiem."
 

Konferences dalībnieki tika iepazīstināti ar mūsu kaimiņvalstu – Lietuvas un Igaunijas – pieredzi Eiropas Sociālā fonda apguvi cilvēkresursu attīstībai, kā arī uzskaitīti ieguvumi no Eiropas Sociālā fonda: efektīvāka publiskā pārvalde, plašākas līdzdalības iespējas un prasmes un labāki pakalpojumi iedzīvotājiem.
 

Konferences noslēgumā Valsts kanceleja un Sabiedrības integrācijas fonds pateicās 13 nevalstiskajām organizācijām un pašvaldībām par sadarbību īstenojot projektus, par kvalitatīvu darbu gatavojot projektu atskaites, teicamu projekta grāmatvedības uzskaiti, uzteica organizācijas, kas izmantojušas visas iespējas piedaloties visos izsludinātajos konkursos, kā arī veicinājušas partnerību, piesaistot un piedaloties kā partneris vairākos projektos. Pateicības tika pasniegtas trīs pašvaldībām: Dobeles novada domei, Salaspils novada domei un Jēkabpils pilsētas domei.
 

Ieva Lazdāne
Jēkabpils pilsētas pašvaldība
Attīstības un investīciju nodaļas projektu koordinatore
 
 
pateiciba

Atstājiet komentāru