2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Jēkabpils noslēdz sadraudzības līgumu ar Ukrainas pilsētu Mirgorodu

Jēkabpils noslēdz sadraudzības līgumu ar Ukrainas pilsētu Mirgorodu

19.novembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldība noslēdza sadarbības līgumu ar Mirgorodas pilsētu Ukrainā. Līgums paredz sadarbību kultūras un pašdarbības, vēstures mantojuma saglabāšanas, tūrisma, ekonomisko sakaru un citu jomu veicināšanā.
 

Sadarbība starp Jēkabpili un Mirgorodu tika uzsākta, atsaucoties uz Latvijas vēstnieces Ukrainā Dr. Argitas Daudzes aicinājumu Latvijas Pašvaldību savienībai attīstīt Latvijas pašvaldību sadarbību ar Poltavas apgabalu Ukrainā. Jēkabpils pilsētas pašvaldība 2013. gada nogalē uzsāka sarunas ar Poltavas apgabala Mirgorodas pilsētu par sadarbības nodibināšanu.
 

Vizītes ietvaros, viesi no Mirgorodas Jēkabpilī apmeklēja Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītos pasākumus, tikās ar Jēkabpils Ukraiņu biedrības pārstāvjiem, kā arī viesojās Krustpils pilī, Jēkabpils 3.vidusskolā, pirmsskolas izglītības iestādē „Zvaniņš", uzņēmumos SIA „Sedumi" un SIA „Gaujas koks". Mirgorodas pilsētu pārstāvēja mēra vietniece Antoņina Ņikitčenko, domes sekretārs Konstatntīns Kirposenko, izglītības nodaļas vadītāja Tatjana Kalibeļņik un uzņēmējs Boriss Barišpoļec.
 

Poltavas apgabals ir viens no vadošajiem reģioniem Ukrainā. Tā sastāvā ietilpst 25 rajoni, 5 apgabala nozīmes pilsētas, 10 rajona nozīmes pilsētas un vairāk kā 2000 mazāku apdzīvotu vietu. Mirgoroda ir viena no apgabala nozīmes pilsētām. Tajā dzīvo vairāk nekā 42 tūkstoši iedzīvotāju.
Līdz šim Mirgorodai ir noslēgti sadraudzības līgumi ar Barbi pilsētu Vācijā, Mārdu Igaunijā, Zgožeļecu Polijā, Rečicu Baltkrievijā un Gorna Orjahovitsu Bulgārijā.
 

Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece
 
Foto: Jānis Lācis

Atstājiet komentāru