2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Jēkabpils dome neatļauj atvērt spēļu zāli Pormaļa ielā 27

Jēkabpils dome neatļauj atvērt spēļu zāli Pormaļa ielā 27

Jēkabpils pilsētas domes deputāti nolēma atteikt izsniegt atļauju SIA ,,Joker Ltd." spēļu zāles atvēršanai Andreja Pormaļa ielā 27, Jēkabpilī.
 
 
Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli, Jēkabpils pilsētas pašvaldība no 29.oktobra līdz 10.novembrim, veica aptauju par azartspēļu zāles atvēršanu Pormaļa ielā 27. Aptauja tika veikta Vienas pieturas aģentūrā un pašvaldības mājas lapā internetā. Kopā tika saņemtas 282 anketas. 222 aptaujas dalībnieku viedoklis ir, ka azartspēļu organizēšana Pormaļa ielā 27 radītu būtisku valsts un pilsētas pašvaldības iedzīvotāju interešu aizskārumu, 54 dalībnieki norādījuši, ka spēļu zāles atvēršana neradītu būtisku interešu aizskārumu, 6 dalībnieki nav pauduši viedokli.
 
 
Liela daļa iedzīvotāji norāda, ka nav pieļaujama vēl vienas spēļu zāles atvēršana. Kā interešu būtiskais aizskārums, atverot spēļu zāli Pormaļa ielā 27, tiek norādīts iedzīvotāju (jo īpaši jauniešu, kas mācās koledžā un citu iedzīvotāju, kas ikdienu pārvietojas gar ēku Pormaļa ielā 27) drošības un sabiedriskās kārtības apdraudējums, azartspēļu atkarības palielināšanās risks gan jauniešu, gan pieaugušo vidū, kā arī azartspēļu kaitīgā ietekme uz personas sociālās, profesionālās un ģimenes dzīves vērtībām un saistībām, un viņa materiālo stāvokli.
 
 
Ņemot vērā iepriekš minētos un vēl citus argumentus, kā arī iedzīvotāju pausto viedokli, tika secināts, ka azartspēļu organizēšana Andreja Pormaļa ielā 27, Jēkabpilī, rada būtisku valsts un pašvaldības administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu un deputāti lēma atteikt atļaujas izsniegšanu.
 
 
Avots: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru