2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

Aicina pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm

Aicina pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus un uzņēmējus pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm 2015. gadā.
 

Informējam, ka Jēkabpils pilsētas dome 11.12.2014. apstiprināja saistošos noteikumus Nr.33 "Par atvieglojumu piešķiršanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem 2015.gadā". Noteikumi paredz, ka fiziskas vai juridiskas personas, kuru īpašumā, valdījumā vai lietošanā ir nekustamais īpašums Jēkabpils pilsētā var pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atlaides saņemšanai.
 

Nodokļa atlaidēm var pietiekties fiziskas personas, kam piešķirts trūcīgās un maznodrošinātās personas statuss, personas, kas vecākas par 70 gadiem, I un II grupas invalīdi, kam vismaz vienu gadu deklarētā dzīvesvieta bijusi noteiktajā nekustamajā īpašumā.
 

Nodokļa atlaidēm var pieteikties arī uzņēmēji, kas 2015.gada vasaras sezonā nodarbinās Jēkabpils vispārizglītojošo skolu skolēnus, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Jēkabpils pilsētā, komersanti, kuru īpašumā ir rūpnieciskās ražošanas ēkas, ja tajās notiek pamatdarbība, Jēkabpilī reģistrētie komersanti, kuri sev piederošās ēkās veic uzņēmējdarbību (izņemot azartspēļu organizēšanu, telpu iznomāšanu) un 2014.gadā nodarbināja vismaz sešus Jēkabpils pilsētas iedzīvotājus, kā arī 2014.gadā izveidotie komersanti, kas 2014.gadā vidēji nodarbinājuši ne mazāk kā sešus darbiniekus.
 

Lai saņemtu nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi, Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā ir jāiesniedz iesniegums, kurā jānorāda informācija par nodokļa maksātāju, nekustamā īpašuma objekta adrese un kadastra numurs, kā arī jānorāda atlaides saņemšanas pamatojums, saskaņā ar saistošajos noteikumos ietvertajiem nosacījumiem. Iesnieguma veidlapa pieejama Vienas pieturas aģentūrā, Brīvības ielā 120, kā arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv.
 

Sīkāk par personu grupām, kas var pieteikties atlaidēm, nepieciešamajiem dokumentiem, pieteikuma iesniegšanas, izskatīšanas un apstiprināšanas kārtību un termiņiem skatīt saistošajos noteikumos Nr.33 „Par atvieglojumu piešķiršanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem 2015. gadā", kas pieejami Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv sadaļā „Pakalpojumi".
 

Jautājumu gadījumā zvanīt Jēkabpils pilsētas pašvaldības Finanšu ekonomikas nodaļas speciālistiem pa tālruni 65207312 vai 65207424.
 
Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru