2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā izsludināta gripas karantīna

Jēkabpils reģionālajā slimnīcā izsludināta gripas karantīna

No šodienas - 22. janvāra Jēkabpils reģionālājā slimnīcā izsludināta gripas karantīna - tā informēja slimnīcas direktors Ivars Zvīdris.
 
 
Karantīna noteikta pamatojoties uz Nacionālā veselības dienesta informāciju par to, ka Slimību profilakses un kontroles centrs izsludinājis Valstī gripas epidēmiju.
 

Slimnīcas administrācija lūdz iedzīvotājus ierobežot slimnieku apmeklējumu slimnīcas nodaļās. Tas darīts ar nolūku, lai mazinātu gripas izplatīšanos slimnīcas pacientu vidū un pasargātu tos pacientus, kuri patlaban ārstējas stacionārā.
 

Ārstniecības iestādē nonākuši daži pacienti, kuri ārstējas no gripas radītajām komplikācijām. Slimnīcas direktors norādīja, ka pilsētā varētu būt ap 40 gripas saslimšanas gadījumi, bet pārsvarā saslimušie ārstējas ambulatori, slimnīcā nonākuši tie cilvēki, kuriem radušās kādas komplikācijas. Gripas sezonas laikā iedzīvotājiem jāatceras par profilaksi.
 

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) atgādina - ikvienam nepieciešams stiprināt imunitāti un ievērot vienkāršus ikdienas profilakses pasākumus:
 

pietiekoši daudz uzturā lietot šķidrumu - zāļu tējas, svaigas augļu un dārzeņu sulas. Lietot uzturā skābpiena produktus . Iekļaut ēdienkartē pēc iespējas vairāk produktu, kas palīdz organismam cīnīties ar vīrusiem un saglabāt veselību - svaigus dārzeņus, augļus (kāpostus, ķiplokus, citrusaugļus, dzērvenes un brūklenes,), medu, ingveru utml.;

ģērbties piemēroti laika apstākļiem;

censties pēc iespējas retāk apmeklēt vietas, kur uzturas daudz cilvēku – masveida pasākumos slēgtās telpās, sabiedriskajā transportā u.tml.;

vēdināt telpas un mitrināt iekštelpu gaisu, bieži uzkopt telpas izmantojot sadzīvē lietojamos mazgāšanas līdzekļus;

rūpīgi mazgāt rokas ar ziepēm vairākas reizes dienā .

Vairāk info par profilakses pasākumiem: http://www.spkc.gov.lv/
 

Aiga Sleže,
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru