2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Par suņu un kaķu reģistrēšanu Jēkabpilī, pašvaldības nodevu un atbildību

Par suņu un kaķu reģistrēšanu Jēkabpilī, pašvaldības nodevu un atbildību

2013.gada 23.maijā Jēkabpils pilsētas dome ir pieņēmusi Saistošos noteikumus Nr. 20 „Saistošie noteikumi par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas, uzskaites, turēšanas un izķeršanas kārtību Jēkabpils pilsētā”.

 

Noteikumos ir noteikts, ka katram mājas (istabas) suņa un kaķa īpašniekam vai turētājam ir pienākums reģistrēt Mājas dzīvnieku Mājas (istabas) dzīvnieku datu bāzē Lauksaimniecības datu centrā vai Jēkabpils pilsētas pašvaldības izveidotajā Mājas dzīvnieku reģistrā un nomaksāt ikgadējo pašvaldības noteikto nodevu.


Lauksaimniecības datu centrā tiek reģistrēti tikai čipēti mājdzīvnieki. (Atgādinām, ka visiem suņiem, kas 6 mēnešu vecumu sasniegs līdz 2016.gada 1.jūlijam ir jābūt mikročipētiem un reģistrētiem Lauksaimniecības centra datu bāzē.)


Mājdzīvnieki, kuri nav mikročipēti, ir jāreģistrē Pašvaldības izveidotajā datu bāzē pie Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētsaimniecības departamenta Saimnieciskās nodaļas saimniecības pārzines Ilzes Akilovas Brīvības ielā 45, Jēkabpilī 3.stāvā 312.kabinetā (pirmdienās no pl.14:00-17:00, trešdienās no pl.9:00-12:00, piektdienās no 13:00-17:00). Maksa par mājdzīvnieka reģistrāciju un reģistrācijas pazīšanās zīmes izsniegšanu ir 0,70 euro.


Jūsu mājdzīvnieks tiks piereģistrēts, tikai pēc tam, kad tiks nomaksāta pašvaldības ikgadējā nodeva, kas par suni ir 4,27 euro, bet kaķi – 1,42 euro.
Nodeva ir jāmaksā katru gadu par katru suni vai kaķi atsevišķi!


Nodeva par mājas dzīvnieku turēšanu nav jāmaksā viendzīvokļa dzīvojamo māju īpašniekiem!


Kādēļ mājdzīvnieki ir jāreģistrē un kādēļ jāmaksā nodeva?


Iekasētā nauda tiks virzīta Jēkabpils pilsētā svarīgu problēmu risināšanai, t.i. jaunu kaķu māju izgatavošanai, klaiņojošo dzīvnieku sterilizācijai, patversmes remontdarbiem u.c. dzīvnieku labturības problēmu risināšanai.


Vēršam iedzīvotāju uzmanību, ka īres un apsaimniekošanas līgumos jau ir noteikts, ka tikai ar Pilnvarnieka atļauju, ievērojot sanitārās normas, drīkst turēt dzīvoklī putnus, suņus, kaķus (Dzīvojamās mājas kopīpašuma pārvaldīšanas un apsaimniekošanas līgumā 6.2.9.p.), ka tikai ar izīrētāja atļauju, ievērojot sanitārās normas, drīkst turēt dzīvoklī putnus, suņus, kaķus (Dzīvojamās telpas īres līgumā (3.2.5.p.).


Par reģistrēšanas un nodevas samaksas prasību pārkāpumiem Saistošajos noteikumos Nr. 20 „Saistošie noteikumi par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas, uzskaites, turēšanas un izķeršanas kārtību Jēkabpils pilsētā” 25.punktā ir noteikta atbildība – mājdzīvnieka īpašniekam vai turētājam izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no 7,11 euro līdz 71,14 euro.


Ja pārkāpums izdarīts atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas, tad uzliek naudas sodu no 14,23 euro līdz 350 euro.

 

Informāciju sagatavoja:
Inga Ostrovska
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Pilsētsaimniecības departamenta
Sabiedriskās kārtības uzraudzības sektora inspektore

Komentāri (0-4/4)

  • Pamesti
    02.07.2018 18:22
    Tad sagaidiet dzivniekus pamestus uz ielam... Jo labi ka vel cilveki uztur un pienem tos dzivniekus... Bet tie kas nespes maksat nodokli lai nesanemtu sodu metis ara uz ielas tos nabaga kustonus... Domajat galvu nevis ar naudas maku....
  • Dana
    02.07.2018 18:22
    Iznāk ka ja man tr dzīvokļa kaķis,un es par viņu rūpējos,tad man vēl jāuztur visi klaiņojošie kaķi. Un par laukiem runājot,tas vispār ir smieklīgi.Ja manam kaimiņam ir pieci kaķi ,kuri klaiņo pa visu ciemu,tad man viņi būs jāuztur man,jo viņs tos nereģistrēs un nemaksās un kā gan varēs pierādīt ka tie ir viņa kaķi.Kaķi staigā kur viņiem patīk,manās lauku mājās ,kad es tur uzturos,katru gadu uzrodas pa kādam .
  • domajat par citiem
    02.07.2018 18:22
    Un ka iedomajas veci cilveki kas dzivo laukos pieregistres savus dzivniekus? Pameginiet to iestastit viniem ka ta par registresanu, jo savu muzu nodzivojusi bez nekadam registracijam. Kada jega kaut ko iekaset ja piedavajot palidzibu Jekabpils dzivnieku patversmei vini atteicas, jo redziet viniem naudu vaig. Un ticiet man nekas nemainisies, jo tas ir kartejais veids ka iebazt naudu kabata. Ko darit tiem cilvekiem kas ir bezdarbnieki? Butu labak priecajusies par tiem kas savac klainojosos dzivniekus pie sevim, nejau kaut kadu naudu iekaset. Un vel kaut kadus sodus izdomat, kadas kosmiskas cenas, tagad katram par savu milestibu ir jamakasa un uz veciem cilvekiem vares uzpelnities.
  • stop
    02.07.2018 18:22
    Ziniet,bet tie ielas kaki jau ar apnikuši kopa ar savam tantiņam.Tagat ne tik budas bet vel pie katras kapņu telpas jau bļodas stav.Kapņu telpas un musu bernu ratiņi visi sačurti.A kadas smilškastes pagalma?Musu piemeram kaki kramejas tur a berni lai pa kakam un čuram nemjas.Domajiet beidzot par nakotni,attistišanu BERNIEM,JAUNIESIEM

Atstājiet komentāru