2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilī pabeigta zemes reforma

Jēkabpilī pabeigta zemes reforma

Jēkabpils pilsētas dome 2015. gada 12.marta domes sēdē, atbilstoši likuma „Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās” 5.pantam, pieņēma lēmumu par zemes reformas pabeigšanu Jēkabpils pilsētā.

 


Zemes reformas izpildes secību pilsētā noteica 1991.gada 20.novembrī pieņemtais likums „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”. Saskaņā ar to, zemes reforma pilsētā tika veikta trīs kārtās.

 


Zemes reformas pirmajā kārtā pašvaldībai bija jāpieņem zemes pieprasījumi no bijušajiem zemes īpašniekiem, pašreizējiem zemes lietotājiem un citiem zemes pieprasītājiem, kā arī jāapkopo iesniegtie zemes pieprasījumi un jāpieņem lēmumi likumā „Par zemes komisijām” noteiktajā kārtībā.

 


Zemes reformas otrajā kārtā bija jāizstrādā pilsētas ģenerālplāns un jānodrošina nepieciešamie izejas dati zemes ierīcības projekta sastādīšanai, jāpieņem lēmumi, tai skaitā atzinumi, par zemes īpašuma tiesību atjaunošanu vai piešķiršanu īpašumā par samaksu, kā arī jāveic zemes izmantošanas plānošana un zemes lietošanas piespiedu izbeigšana.

 


Zemes reformas trešajā kārtā pilsētas zemes komisijai bija jāpieņem lēmumi par zemes nodošanu īpašumā, kā arī jādod uzdevumi īpašumā nodotās un lietošanā piešķirtās zemes uzmērīšanai, savukārt pašvaldībai jāveic pašvaldības zemes inventarizācija un jāprecizē pilsētas administratīvās robežas.
Rīkojums par zemes reformas pabeigšanu Jēkabpils pilsētā vēl jāapstiprina Ministru kabinetā.

 


Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru