2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Jēkabpils pilsētas pašvaldība saņem Latvijas būvniecības gada balvas atzinību

Jēkabpils pilsētas pašvaldība saņem Latvijas būvniecības gada balvas atzinību

Latvijas būvniecības gada balvas 2014 apbalvošanas ceremonijā Jēkabpils pilsētas pašvaldība saņēma atzinību nominācijā „Inženierbūvju rekonstrukcija” par tilta pār Daugavu rekonstrukciju, liecina informācija Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājaslapā.

 

Tilts pār Daugavu Jēkabpilī ir uzbūvēts 1962. gadā Otrā pasaules kara laikā nopostītā tilta vietā, savienojot un apvienojot abas Daugavas krastu pilsētas - Krustpili un Jēkabpili.

 

Atklātais tilts veicināja Jēkabpils un Krustpils pilsētu apvienošanos, kas notika līdz ar tilta būvniecību 1962. gadā.

 

Visu šo laiku tilts efektīvi risinājis abu pilsētu intensīvās satiksmes problēmas un to var uzskatīt par vienu no svarīgākām pilsētas dzīvības artērijām.
Pēdējo reizi tilts tika remontēts 1995. gadā un bija pienācis pēdējais laiks novērst nopietnos tilta balstu, laiduma konstrukcijas, brauktuves un ietves seguma, margu, barjeru un apgaismes stabu bojājumus.

 


Remontdarbu rezultātā tika novērsti ekspluatācijas laikā radušies defekti un nodrošināta vēl vismaz 30 - 40 gadu ilgmūžība . Tilta rekonstrukcijas darbi tika veikti sarežģītos un saspīlētos apstākļos - to veikšanas laikā tika nodrošināta nepārtraukta auto transporta kustība pa vismaz vienu joslu.

 

Pašlaik esošais tilts Jēkabpilī ir arī vienīgais Daugavas šķērsojums pilsētai, kur vienlīdz attīstītas abas pilsētas daļas (abi upes krasti Jēkabpilī, Krustpilī). Un šādu pilsētu Daugavas krastos nemaz nav daudz – bez Jēkabpils tāda vēl ir Rīga, Krāslava, Daugavpils.

Komentāri (0-1/1)

  • Ausma
    02.07.2018 18:22
    Tad jaunu tiltu Jēkabpilī nevajadzēs, ja šitas tik labs !

Atstājiet komentāru