2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

Izdota grāmata mazajiem jēkabpiliešiem „Izkrāso Jēkabpili” (FOTO)

Izdota grāmata mazajiem jēkabpiliešiem „Izkrāso Jēkabpili” (FOTO)

Maijā Jēkabpils pilsētas pašvaldība izdevusi krāsojamo grāmatu mazajiem jēkabpiliešiem „Izkrāso Jēkabpili”.


Grāmatu Jēkabpils pilsētas pašvaldība dāvinās pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, kuri šopavasar beidz bērnudārza gaitas un gatavojas skolai. Krāsojamā grāmatā uz 18 lappusēm izvietoti mākslinieces Dainas Eglītes radīti melnbalti zīmējumi. Grāmatas teksta autore – Aiga Sleže.


Grāmatā esošās ilustrācijas sniedz iespēju paraudzīties uz mūsdienu Jēkabpili no vēsturiskā skatupunkta. Katrā lappusē esošais zīmējums papildināts ar īsu tekstu, kas ļauj bērniem uzzināt nedaudz vairāk par savu pilsētu vai arī pārbaudīt jau esošās zināšanas.


Pārlapojot grāmatas lapas, bērni sastapsies gan ar Jēkabpils simbolu - lūsi, gan pilsētas dibinātāju hercogu Jēkabu, kā arī varēs pēc saviem ieskatiem piešķirt krāsas pilsētas ievērojamākajām vietām - Vecpilsētas laukumam, Krustpils pilij, Krustpils saliņai un daudzām citām. Grāmatas beigās pieejama arī karte, kurā norādīta krāsojamo objektu atrašanās vieta pilsētā.


Grāmata izdota 1000 eksemplāros un būs nopērkama arī Jēkabpils Tūrisma informācijas centrā, Brīvības ielā 120. Grāmatas cena 1,45 euro.


Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru