2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Deputāti diskutē par sporta totalizatora un derību likmju pieņemšanas vietas ierīkošanu Jēkabpilī; lēmums atlikts

Deputāti diskutē par sporta totalizatora un derību likmju pieņemšanas vietas ierīkošanu Jēkabpilī; lēmums atlikts

Šodien Jēkabpils domes Finanšu komitejas sēdē tika skatīts jautājums par par atļaujas izsniegšanu sporta totalizatora un derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanai spēļu zālē „Joker”, tomēr nolemts pagaidām lēmumu atlikt.

Uzņēmējs lūdzis atļauju par totalizatora un derību likmju pieņemšanas vietu atvēršanu Rīgas ielā 105a un Andreja Pormaļa ielā 29. Šajās adresēs atrodas SIA “Joker LTD spēļu zāles “Joker”. Derības pārsvarā tiktu pieņemtas uz sporta notikumiem. Bāra leti aprīkotu ar datoru. Uzņēmums garantētu, ka jaunākas personas par astoņpadsmit gadiem nevarēs iekļūt telpās. Telpās tiks veikta diennakts videonovērošana un nodrošināta fiziskā apsardze.

Kā Finanšu komitejas sēdē teica domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs aicināja vēlreiz šo jautājumu izvērtēt, ņemot vēra, ka spēļu zāle atrodas Jēkabpils pilsētas centrā. Tās tiešā tuvumā atrodas izglītības
iestāde – Jēkabpils Agrobiznesa koledža un šīs izglītības iestādes dienesta viesnīca. Minētajā izglītības iestādē mācās un dienesta viesnīcu izmanto liels skaits skolēnu ne tikai no Jēkabpils pilsētas, bet arī no citām Latvijas pilsētām un novadiem. Tuvākā apkārtnē atrodas Jēkabpils Svētā Miķeļa Evaņģēliski luteriskā baznīca, darījumu iestādes, tirdzniecības un pakalpojumu objekti, daudzdzīvokļu dzīvojamās
ēkas, savrupmājas un citas ēkas. Katru dienu gar ēku Andreja Pormaļa ielā 29 notiek intensīva
garāmgājēju plūsma un satiksmes kustība. Un līdz ar to, spēļu zāles atrašanās konkrētajā vietā būtiski ietekmē lielas iedzīvotāju daļas ikdienas dzīvi.

Ceļš gar spēļu zāli Andreja Pormaļa ielā 29 ir neizbēgams, lai pilsētas iedzīvotāji, tai skaitā bērni, nokļūtu izglītības iestādē, dienesta viesnīcā, baznīcā, veikalos, kafejnīcās, savās dzīvesvietās. Lēmumprojekta atteikšanā minēts fakts, ka paplašinot spēļu zālē Andreja Pormaļa ielā 29 piedāvāto azartspēļu klāstu, azartspēlēs papildus tiks iesaistīti jauni spēlētāji, tai skaitā lielākas iespējas iesaistīties šajās azartspēlēs būs netālu esošās izglītības iestādes audzēkņiem, kas negatīvi ietekmēs gan pašus jauniešus, gan viņu ģimenes, gan sabiedrisko kārtību un drošību šajā pilsētas vietā.

Jāpiebilst, ka jau pērn Jēkabpils pilsētas dome lēmumā vērtēja un konstatēja, ka Andreja Pormaļa ielā 27 azartspēļu organizēšana radītu būtisku valsts un Jēkabpils pilsētas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu. Secināts, ka blakus esošā ēkā Andreja Pormaļa ielā 29 azartspēļu organizēšana rada ne mazāku iedzīvotāju interešu aizskārumu. Patlaban vēl norit tiesvedība par šo lēmumu, kuras rezultāts būs zināms tuvākajā laikā.

Šobrīd gan nav skaidrs, kā tiks risināts jautājums par otru adresi – Rīgas ielā 105 a, kur arī plānots atvērt totalizatora un likmju pieņēmšanas vietu.

“Vienā adresē ļausim atvērt, otrā nē? Tad būs tiesvedība, kuras rezultāts ir skaidrs,” pauda deputāts Aigars Nitišs.

Deputāts Broņislavs Ivanovskis piebilda, ka visā pasaulē liek likmes un spēlē, tas nav nekas neparasts.

Deputāts Kaspars Skruzmans iepriekš norādija, ka nav pamata likt šķēršļus uzņēmējam, aicināja lēmuma projektu virzīt uz domes sēdi. Tomēr patlaban lēmums atlikts.

Atstājiet komentāru