2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Raivis Ragainis: Bedrīšu lāpīšana pirms ielas kapitālā remonta ir nesaimnieciska rīcība

Raivis Ragainis: Bedrīšu lāpīšana pirms ielas kapitālā remonta ir nesaimnieciska rīcība

Pirms kārtējās Jēkabpils domes sēdes deputāts Raivis Ragainis norādīja, ka bedrīšu lāpīšana Kļavu ielā pirms tās kapitālā remonta ir nesaimnieciska rīcība.

 

“Mēs pagājušajā sēdē pieņēmām lēmumu par Dambja un Kļavu ielas rekonstrukciju, bet braucot pa Kļavu ielu skatos, ka tā gadu bija ar lielām nedrēm, bet nu īsi pirms kapitālā remonta bedrītes ir saremontētas. Vai tā ir pareizi darīt pirms ielas šī posma rekonstrukcijas? Zinot, ka finansējuma ielu remontam ir tik, cik ir, manuprāt, to varēja izmantot citu ielu bedrīšu remontam,” norādīja Raivis Ragainis.

 

Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps atbildēja, ka šajā gadījumā nesaskata problēmu, jo nav zināms, kurā īsti datumā sāksies Kļavu ielas rekonstrukcija, savukārt bedrīšu remonts šeit bijis ļoti nepieciešams un arī plānots. Viņš arī piebilda, ka šo bedrīšu remonta izmaksas nav lielas. Turklāt pēdējo divu nedēļa laikā bedrīšu “lāpīšana” noritot pēc plāna visā pilsētā.

 

Raivis Ragainis iebilda, ka visu laiku šī iela netika remontēta, bet kolīdz dome pieņēma lēmumu par tās rekonstrukciju, tā uzreiz bedrītes “aizlāpītas”. Viņš atgādināja, ka jau iepriekš ir bijuši, pēc viņa domām, nesaimnieciski gadījumi, piemēram, Bebru ielā, kur remontējot bedres pusielai uzklāja asfaltu, bet tad to uzreiz nācies ņemt nost un asfaltēt visu ielu. Raivis Ragainis piebilda, ka braucot pa pilsētu var novērot, ka daudzas ielās ir vietas, kur nepieciešams remonts, nevis tērēt līdzekļus ielai, kuru tūlīt remontēs.

 

Aivars Kraps norādīja, ka nav korekti šo gadījumu salīdzināt ar gadījumu Bebru ielā, jo tās esot izmaksās atšķirīgas lietas. Bebru ielā ticis griezts asfalts un iela remontēta, te tikai aizklātas ar asfaltu lielākās bedrītes. Turklāt Jēkabpils ielas esot 150 kilometru kopgarumā un lai cik regulāri “lāpītu” bedrītes vienmēr kaut kur kādā ielā būs atrodama bedre.

 

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs Raivim Ragainim atgādināja, ka deputāti un viņš tajā skaitā – plānoja, kuras ielas remontējamas un kuras atjaunojamas un, kad tika nolemts remontēt Bebru posmu nebijis zināms, ka būs investīcijas ielu remontam. Bijusi doma, ka pēc remonta iela kalpos vismaz piecus gadus, saņemot investīcijas iela kapitāli remontēta. Raivis Ragainis atzina, ka tā esot bijis, taču palika pie sava, ka šajā gadījumā bedrītes "lāpīt" nevajadzējis.

 

 

Komentāri (0-3/3)

  • Guest
    02.07.2018 18:25
    24.07. www.jekabpilslaiks.lv komentāros http://www.jekabpilslaiks.lv/index.php?mod=1&op=out&id=20797&r=Jekabpils
    saņēmis kritikas devu, nu nolēmis rīkoties
  • SODS
    02.07.2018 18:25
    Kāda atklāsme .... tas kaimiņu kaķim skaidrs!!!!!!!!
  • Tomass
    02.07.2018 18:25
    +1 Raivim!! 8)
    Vajag tur tajā iestādē jaunas vēsmas ielaist.. Savādāk tur visi jau aizsēdējušies un sākuši visu ķimerēt pa savam..

Atstājiet komentāru