2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils multifunkcionālās halles pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm (VIDEO) (PAPILDINĀTS AR FOTO)

  • 29 augusts 2019 --

Jēkabpils multifunkcionālās halles pamatos šodien svinīgi iemūrēja kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Pasākumā piedalījāss Jēkabpils pilsētas domes vadība, būvnieks - SIA „ LC Būve”, kā arī mediji.

Jēkabpils domes sabiedrisko attiecību nodaļa informē, ka pirms kapsulas iemūrēšanas tika teiktas vairākas uzrunas.

Domes priekšsēdētājs Aivars Kraps uzsvēra: “Šis viennozīmīgi ir lielākais un iespaidīgākais pašvaldības objekts, kas tiek realizēts. Lai ir tā, ka pēc gadiem vai gadu desmitiem šī halle ir vieta, kur būs trenējies Eiropas vai pasaules čempions. Paldies visiem, kuri ieguldīja savu darbu šajā projektā, sākot ar finansēm, uzraudzību un, protams, būvniekiem”.

SIA “LC Būve” valdes loceklis Sandis Dzērvītis pauda prieku, ka Jēkabpils pašvaldība uzņēmusies īstenot šādu projektu: "Ceru, ka esošās komandas kļūs vēl stiprākas un šajā hallē trenēsies un augs arī mazie hokejisti. Un nākotnē mūsu sportisti startēs Latvijas izlasē un citu valstu klubos un mēs varēsim just viņiem līdzi, – tā sacīja Sandis Dzērvītis.

Arī Jēkabpils Sporta centra direktors Juris Bobrovs bija gandarīts, ka beidzot tiek realizēts šāds projekts: "Būvnieki to dara ar lielu atbildību. Paldies viņiem un domei, un mēs no savas puses darīsim visu, lai piepildās nupat izteiktie labie vēlējumi par sportistu izaugsmi, kā arī, lai visi, kas apmeklēs un izmantos šo halli, justos labi un sabiedrība var būt gandarīta par šo celtni".

Vēstījumā, kurš tika ievietots kapsulā teikts: "Mēs ticam, ka ar šo notikumu sāksies jauns posms Jēkabpils sporta dzīves vēsturē. Īstenojot šo projektu, Jēkabpilī tiks attīstītas iespējas nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm plašam iedzīvotāju lokam, sekmēta pilsētas attīstība un atpazīstamība, kā arī Jēkabpils vēl veiksmīgāk iekļausies valsts un starptautiskajā sporta apritē!  Lai šī celtne kalpo kā dāvana jēkabpiliešiem nākošajā simtgadē! Vēlam, lai šī celtne ir kā pamats jauniem sportiskiem sasniegumiem un rekordu kaldināšanā!  Vēstījuma pievienojam piemiņas monētu ar Jēkabpils simbolu – lūsi! Lai lūša spēks, izturība un veiklība ir sportistu un ikviena jēkabpilieša sabiedrotais nākotnes izaicinājumos!" 

Jau ziņots, ka hallē atradīsies divi pilna izmēra laukumi, kas ir atbilstoši gan volejbolam, gan basketbolam, gan florbolam. Sēdvietu skaits ar izvelkamajām teleskopiskajām tribīnēm būs līdz 1000 vietām. Hallē atradīsies arī ledus halle, ar 300 sēdvietām. Tāpat būs pieejama trenažieru zāle, kur būs padomāts gan par pieaugušajiem, gan arī jauniešiem un bērniem, tāpat būs fitnesa zāle un otrajā stāvā arī kafejnīca. Tiks labiekārtota arī teritorija, izveidoti un sakārtoti stāvlaukumi, nodrošinot pie halles ap 100 stāvvietas un pie poliklīnikas ēkas ap 30 stāvvietas. Līdz ar to tiks iegūts ne tikai jauns objekts pilsētā, bet arī labiekārtota vide.

Tāpat arī vēstīts, ka projektu realizē: A/S “PANEVĖŽIO STATYBOS TRESTAS”, SIA “ARMS group” un SIA “LC Būve”. Multifunkcionālā halle aptvers plašu sporta aktivitāšu kompleksu.  Projekta kopsumma paredzēta  13 485 622, 00 EUR (ar PVN) apmērā, no tā  pašvaldības līdzfinansējums 179 453, 00 EUR, aizņēmums no Valsts kases 11 706 169,00 EUR un 1 600 000,00 EUR valsts finansējums no Izglītības un zinātnes ministrijas. Halles atrašanās ir Brīvības ielā 289b, iekļaujoties kopējā infrastruktūrā ar Jēkabpils stadionu. Jēkabpils multifunkcionālo halli ekspluatācijā paredzēts nodot nākamā gada jūlijā.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru