2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils pašvaldība no Ogres kolēģiem varētu pārņemt pieredzi sadarbībā ar blakus teritorijām

Jēkabpils pašvaldība no Ogres kolēģiem varētu pārņemt pieredzi sadarbībā ar blakus teritorijām

Piektdien, 7.augustā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā viesojās Ogres novada pašvaldības delegācija. Ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Krapu, vietnieci Kristīni Ozolu un Pilsētvides departamenta direktoru Raitu Sirmoviču tikās Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis, izpilddirektora vietniece Dana Bārbale un Ogres novada pašvaldības pieaicinātais speciālists jaunās Ogres novada administratīvās struktūras projekta izstrādē Juris Saratovs, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Tikšanās galvenais mērķis bija pārrunāt jautājumus, kas skar Administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas gaitu, labās prakses piemērus nodrošinot pašvaldības darbu ārkārtas situācijas laikā un  Covid-19 izplatības ierobežošanā, kā arī citas norises pašvaldībās.

A.Kraps uzsvēra :”Ogre, Jēkabpils un Valmiera pēc Administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas būs ļoti līdzīgas pašvaldības – gan iedzīvotāju skaita, gan teritorijas ziņā. Tāpēc šāda veida komunikācijai un sadarbībai pašvaldību starpā būs liela nozīme – gan daloties labajā praksē, gan aizstāvot pašvaldību intereses valstiskā mērogā. Ir lietas, ko mēs viens no otra varam mācīties, aizgūt. Ogrei jau ir ilggadīga pieredze sadarbībai ar kaimiņu teritorijām, procesu un resursu optimizēšanai, ir ieviesti veiksmīgi risinājumi, ko mēs varu piemērot arī jaunveidojamajā Jēkabpils novadā. ”

Atstājiet komentāru