2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Tikko pēc pārbūves atklātajā Jēkabpils 2. vidusskolā nokritis griestu apmetums (PAPILDINĀTS)

Tikko pēc pārbūves atklātajā Jēkabpils 2. vidusskolā nokritis griestu apmetums (PAPILDINĀTS)

(Papildināts ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības informāciju par veikto pārbaudi Jēkabpils 2.vidusskolā)

Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājaslapā jekabpils.lv ceturtdienas vakarā publicēta informācija par veikto pārbaudi Jēkabpils 2.vidusskolā.

"Jēkabpils 2.vidusskolā pēc šodien notikušā negadījuma, kad vienā telpā nokrita griestu ugunsdrošais apmetums aptuveni viena kvadrātmetra platībā, būvnieks SIA “Jēkabpils PMK” un būvuzraugs SIA “Firma L4”, kopumā vairāk nekā 10 speciālisti, veica pārbaudi visās pārējās skolas telpās. Speciālisti rūpīgi apsekoja un pārbaudīja gan skolas jauno korpusu, gan veco korpusu, visas mācību telpas un koridorus. Pēc veiktās pārbaudes secināts, ka problēma ir bijusi lokāla, tikai vienā telpā. Būvnieks izvērtēs un meklēs iemeslu, kādēļ šāda problēma radās. Rīt skolā mācību process notiks kā ierasts," vēsta ieraksts mājaslapā jekabpils.lv.

Jau ziņots, ka ceturtdien Jēkabpils 2.vidusskolas pirmā stāva telpā Nr.1.20 nokritis griestu ugunsdrošais apmetums. Tas aptuveni viena kvadrātmetra platībā nokritis klases telpas aizmugurējā daļā. Cilvēki notikušajā nav cietuši.

Jēkabpils 2.vidusskolas direktore Ilona Salmiņa sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka apmetums nokrita starpbrīdī, kad vairums bērnu bija devušies pusdienās, savukārt tie, kuri atradās klasē bija telpas priekšējā daļā un par laimi neviens bērns nav cietis. Direktore sacīja, ka pēc negadījuma, bērniem mācības šodien tika nodrošinātas citā telpā. Skolēni šīs klases telpā neatgriezīsies, kamēr netiks griestu segums atjaunots un noskaidrots, cik droši ir atrasties šīs klases telpā. Pašlaik mācību process Jēkabpils 2.vidusskolā nav traucēts un turpinās kā ierasts.

Jēkabpils mērs Aivars Kraps sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka uzreiz pēc negadījuma par notikušo saņēmis ziņu no skolas vadības un nekavējoties ieradies mācību iestādē. Viņš uz notikuma vietu izsaucis būvnieku SIA "Jēkabpils PMK" un būvuzraugu SIA “Firma L4”, viņiem uzdots noskaidrot, kāpēc griestu apmetums ir nokritis. Tāpat arī tiks pārbaudīts griestu segums visās skolas telpās , kur notika renovācija un, pēc Aivara Krapa vārdiem, ja nepieciešams, pārbaudes darbi ilgs līdz vēlai naktij vai pat rīta gaismai. Pēc pārbaudes pašvaldība sola informēt par rezultātiem.

SIA "Jēkabpils PMK" tehniskais direktors Māris Dimants sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka patlaban vērtē radušos situāciju un novērš bojājumus, kā arī vienlaicīgi uzņēmums sācis pārbaudi visās pārējās skolas telpās. Māris Dimants sacīja, ka nokritis ugunsdrošais apmetums un tam varētu būt vairāki iemesli – gan cilvēciskais faktors, kad darbs nav padarīts kvalitatīvi, gan citi iemesli, piemēram, bijis nopludinājums. Taču pagaidām vēl secinājumus izdarīt esot pāragri. Telpā, kur nokrita apmetums darbus veica apakšuzņēmējs. Māris Dimants sacīja, ka neatkarīgi no tā, kurš tur strādāja, viņš uzņemas visu atbildību par notikušo, jo paveikto darbu kvalitāti apliecinājis ar savu parakstu, tāpēc konkrētā apakšuzņēmēja vārdu nenosauca. Viņš atzina, ka notikušais ir ļoti nepatīkams starpgadījumus un solīja noskaidrot tā iemeslus. Visi pārbaudes darbi un arī nokritušo griestu atjaunošana tiks veikta par SIA “Jēkabpils PMK” līdzekļiem.

Tāpat arī vēstīts, ka būvdarbi objektā ilga pusotru gadu un skolas pārbūve izmaksāja 8,2 miljonus eiro.  Būvdarbu laikā Jēkabpils 2.vidusskola piedzīvoja redzamas pārmaiņas - pārbūvēti visi skolas korpusi, fasāde ieguvusi košas krāsas, labiekārtota teritorija un stāvlaukums pie skolas. Skolai ir izbūvēti jauni iekšējie inženiertīkli - apkures sistēma, kanalizācija un ūdensvads, izbūvēta ventilācijas sistēma ar rekuperāciju. 

Izremontētas arī visas skolas telpas, izveidoti četri jauni matemātikas kabineti, blakus vecajam korpusam izbūvētajā piebūvē izvietota skolēnu garderobe. Lai nodrošinātu vides pieejamību, izbūvēti pandusi, pacēlājs un lifts gan jaunajā, gan vecajā ēkas korpusā.

Objektā būvdarbus veica ģenerāluzņēmējs "Jēkabpils PMK", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Firma L4", bet autoruzraudzību SIA "Acitektura".

Jēkabpils 2.vidusskolas pārbūves kopējās izmaksas, kas ietver būvprojekta izstrādes, autoruzraudzības, būvuzraudzības un būvdarbu izmaksas, ir 8 270 289 eiro.

Skolas pārbūve notika, pašvaldībai īstenojot projektu "Jēkabpils vispārējās izglītības iestāžu mācību vides un infrastruktūras uzlabošana". Projekta kopējās izmaksas ir 24 470 096 eiro, no kurām 6 000 000 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

Projekts noslēgsies 2021.gada decembrī, un tajā tiks pārbūvēta arī Jēkabpils valsts ģimnāzijas ēka. Projekta rezultāts būs divas pilnībā modernizētas vispārējas izglītības iestādes.

Komentāri (0-3/3)

  • Viesis
    06.09.2020 18:57
    Šo stāvu remontēja apakšuzņēmējs. Kurš tas varētu būt?
  • juris
    04.09.2020 19:54
    Jums neliekas jocīgi ar kādu azartu pilsētas mērs ķeras klāt šādām lietām.Pievedīšu vēl vienu piemēru,2020 gada aprīlis. 3.vidusskolai vējš norāva daļu jumta,vainīgo nav,bet paraksti par jumta izbūves drošību ir,turklāt šie cilvēki jau sen strādā Jēkabpils domē un saņem katru mēnesi trīs ciparu algas.Jocīgākais ka izglītības ministrija arī klusēja..Realitāte bija tāda, ka jumta latas un daļa no nesošās konstrukcijas bija sapuvusi,no nepietiekošas ventilācijas un tas bija redzams ar neapbruņotu aci.
  • Esss
    03.09.2020 20:14
    Arī būvju kvalitāti jāpārbauda tāpat kā ielu, tad nebūs tādu kasjaku. Cerams, ka pašvaldība atklās lokālā defekta vaininiekus?

Atstājiet komentāru