2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Par nelikumīgu pašvaldības transporta izmantošanu KNAB sodījis Jēkabpils mēra vietnieci, Kristīne Ozola interešu konfliktu nesaskata

Par nelikumīgu pašvaldības transporta izmantošanu KNAB sodījis Jēkabpils mēra vietnieci, Kristīne Ozola interešu konfliktu nesaskata

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) administratīvi sodījis Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieci par pašvaldības transporta nelikumīgu izmantošanu, informē KNAB.

KNAB piespriedis 80 eiro sodu Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniecei Kristīnei Ozolai. Radio1.lv sazinājās ar Kristīni Ozolu un lūdza komentēt radušos situāciju.

“Tikko biju sākusi pildīt domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus un šajā procesā triju mēnešu laikā man vajadzēja uzteikt visas saistības, kas man bija citur. Es biju saņēmusi uzaicinājumu piedalīties sociālās uzņēmējdarbības informatīvā seminārā, ko rīkoja Labklājības ministrija. Pasākums notika Daugavpils biznesa inkubatorā. Uzskatīju, ka es, kā domes priekšsēdētāja vietniece, varu to apmeklēt ar darba transportu, jo es nevis guvu kaut kādu labumu, bet gan dalījos ar zināšanām, kuras biju ieguvusi pirms sāku pildīt domes priekšsēdētāja vietnieces amatu. Arī šobrīd esmu atbildīga par sociālo jomu – gan par sociālo labklājību un sociālās uzņēmējdarbības attīstību pilsētā kopumā, gan vadu biznesa inkubatorā šīs jomas konsultatīvo komisiju un, par cik, es apmeklēju arī Daugavpils biznesa inkubatoru, šajā situācijā nesaskatīju nekādu interešu konfliktu. KNAB uz šo situāciju paskatījās savādāk, lai tas paliek viņu ziņā.  Ņēmu vērā, sodu esmu samaksājusi, taču joprojām uzskatu, ka apmeklējot Labklājības ministrijas rīkoto semināru un, daloties ar savu pieredzi es nevis kaut ko ieguvu sev, bet devu sabiedrībai. Es joprojām konsultēju un sniedzu padomu ikvienam, kas vēlas to saņemt un šeit es interešu konfliktu nesaskatīju un mantisku labumu sev neesmu guvusi. Ņemot vērā, ka arī iepriekš attiecībā uz KNAB rīcību un lēmumiem ir bijusi tiesvedība un tiesa ir lēmusi pretēji KNAB viedoklim, arī šis ir strīdīgs jautājums. Saistībā ar Covid situāciju man nebija iespējas piedalīties tiesas procesā un mutiski paust savu viedokli, viss tiesas process norisinājās rakstveidā,” tā radušos situāciju skaidro Kristīne Ozola.

KNAB informē, ka Kristīne Ozola, izmantojot Jēkabpils pašvaldībai piederošo automašīnu, lai piedalītos Labklājības ministrijas Daugavpilī, rīkotajā diskusijā "Tu un sociālā uzņēmējdarbība - vai vajag?", veica darbības, kurās pati bija personiski un mantiski ieinteresēta. KNAB uzskata, ka viņa izmantoja pašvaldībai piederošo automašīnu mērķiem, kas nebija saistīti ar amatpersonas amata pienākumu veikšanu, tādējādi pārkāpjot likumu.

Pārkāpums pieļauts pērn septembrī, bet šogad augustā Kristīne Ozola sodu samaksājusi.

Viens no KNAB uzdevumiem ir kontrolēt vai amatpersonas ievēro likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā". Sodīto amatpersonu vārdi tiek publicēti KNAB mājaslapā.

Komentāri (0-2/2)

  • si si dra
    08.09.2020 15:14
    Domes auto izmantošana personīgajām vajadzībām jau vairs neizraisa izbrīnu,- Ozola, Surkulis, Gogulis. Ozolai vismaz uzlika soda naudu, a ko šiem abiem?
  • xxxl
    08.09.2020 15:06
    Laikam jau tas jurista diploms nopirkts, ja neko nesaskata

Atstājiet komentāru