2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

SIA “JK namu pārvalde”: Elektriķa darbā svarīgs ik sīkums

SIA “JK namu pārvalde”: Elektriķa darbā svarīgs ik sīkums

Ilgus gadus Namu pārvaldē strādā elektriķi Valērijs un Anatolijs, kuru pārziņā ir elektroinstalācijas vairāk nekā 220 Jēkabpils daudzdzīvokļu mājās, ko apsaimnieko SIA JK Namu pārvalde.

Mūsdienās ir grūti savu ikdienu iedomāties bez elektrības. Apgaismojums un sadzīves tehnika – ieslēdzam to, un dzīve rit savu gaitu. Jāatzīst, ka elektrība nenoliedzami ir kļuvusi par mūsu darba un atpūtas neatņemamu sastāvdaļu, ka brīdī, kad tā pēkšņi pazūd, šķiet, bezmaz apstājas arī dzīve. Tādos brīžos izsaukumā dodas Valērijs un Anatolijs, kuri plecu pie pleca strādā jau vienpadsmit gadus. Abi ir ieguvuši izglītību arodskolā Viļānos, tad darba gaitas viņus saveda kopā SIA „Krustpilieši”. „Esam pateicīgi Viktoram Zamaļauskim, kurš mūs tolaik ievadīja darbā, kas noder, strādājot Namu pārvaldē,” teic elektriķi. Savus pienākumus veic ar atbildību, pus pa jokam, pus nopietni atzīstot: elektriķis kļūdās tikai vienreiz! Tāpēc jābūt gan precīzam, gan piesardzīgam ar vissīkāko elektrības vadiņu.

Valērijam un Anatolijam patīk savs darbs, protams, abi apzinās, ka tas ir bīstams, taču ir gandarījums un prieks, ka pēc viņu paveiktā dzīve namos atgriežas ierastajās sliedēs. Ļaudis meistariem teic paldies, jo apzinās: elektrība – tas ir mājīgums, drošības sajūta, zināmā mērā arī pieradums un garantija, ka ikdienas darbi būs raiti.

Namu pārvaldes elektriķu darbu klāsts ir plašs. Viņi veic elektroinstalāciju pārbaudi dzīvoklī un strāvas noplūdes aizsardzības aparāta, kā arī vadu montāžu, diagnosticē bojājumus, drošinātāju nomaina pret automātslēdzi, maina elektrorozetes, slēdžus, automātslēdzi, elektrisko zvanu un zvana spiedpogu, demontē un uzstāda gaismas ķermeņus, remontē vadu savienojumus, izveido jaunu rozeti vai slēdzi, pārbauda kabeļus. Visbiežāk gan cilvēki avārijas dienestam zvana par to, ka dzīvoklī vai koplietošanas telpās nav elektrības. Vēl ir gadījumi, kad kāds pieslēdzas koplietošanas elektrībai un viņam šķiet, ka tādējādi apkrāpj Namu pārvaldi. Taču īstenībā viņš zog no saviem kaimiņiem.

Vasarā izsaukumu ir mazāk nekā ziemā vai rudenī, kad cilvēki krasāk izjūt, piemēram, to, ka pie kāpņu telpas ieejas izdegusi vai „pazudusi” spuldzīte, kas ir diezgan tipiska situācija. Bez izsaukumiem aktuāli tāpat mēdz būt darbi, kas saistīti ar elektroinstalāciju sakārtošanu dzīvokļos. 

Jebkurā gadījumā elektriķi aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, jo elektroapgāde ir sarežģīta sistēma, kuru pilnībā pārzina tikai nozares speciālisti, tāpēc ir svarīgi kritiski novērtēt savas zināšanas un prasmes, pirms nolemj veikt remontdarbus, kas saistīti ar elektrības bojājumu novēršanu!


Iveta Skolniece,
SIA JK Namu pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste


Foto: SIA JK Namu pārvalde

Atstājiet komentāru