2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils pilsētas pašvaldības darbinieki pasaules talkas dienā stādīs kokus

Jēkabpils pilsētas pašvaldības darbinieki pasaules talkas dienā stādīs kokus

19.septembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldības kolektīvs pievienosies Pasaules talkas akcijai “Laimes koki” un teritorijā netālu no Zīlānu ielas stādīs kokus, tādējādi paužot atbalstu cīņā ar klimata pārmaiņām un globālo piesārņojumu pasaulē, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šogad Pasaules talka Latvijā tiek rīkota jau trešo reizi. Iedzīvotāji aicināti iesaistīties talkas aktivitātes – gan ar apkārtējās vides sakopšanas darbiem, ko gan Latvijā ierasts darīt pavasara talkas laikā, gan ar jau tradicionālo koku sēšanas un stādīšanas akciju “Laimes koki”. 

Kā informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Teritorijas plānošanas nodaļas ainavu arhitekte Mārīte Breimane, Pasaules talkas dienā pilsētas pašvaldības darbinieki zaļajā zonā starp  Zīlānu ielu un Rēzeknes ielu  parkā stādīs 93 kokaugus: piecu sugu kadiķus, ceriņus, kalnu priedes, egles, fizokarpus, grimoņus, pīlādžus, ozolus, kļavas, ābeles, segliņus, bērzus, lapegles. Tajā skaitā "Meža dienu 2020" ietvaros tiks iestādīti 35 dažādu sugu kadiķi. Tā kā pilsētā esošajam Ķieģeļu mikrorajonam tuvumā nav skvēru un parku, tādēļ, lai uzlabotu iedzīvotāju vides kvalitāti, jau trešo gadu tiek stādīti koki un krūmi Zīlānu ielas zaļajā zonā, kas lēnām veidojas par parku. 

Akcija “Laimes koki” Pasaules talkas laikā tiek rīkota ik gadu, ar vairākiem mērķiem. Pirmkārt, veidot bērnos un jauniešos atbildības sajūtu par dabas saglabāšanu – veidot dziļāku izpratni par dabas procesiem, uzņemoties rūpes par kāda konkrēta koka izaudzēšanu. Otrkārt, stiprināt Latvijas kā zaļas, ilgtspējīgas un vides jomā atbildīgas valsts starptautisko tēlu. Treškārt, veicināt aktīvāku sabiedrības iesaisti vides jautājumu risināšanā vietējā un globālā mērogā.

Atstājiet komentāru