2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

SIA “JK Namu pārvalde”: Jēkabpilī tiks uzstādīti plūsmas siltuma skaitītāji

SIA “JK Namu pārvalde”: Jēkabpilī tiks uzstādīti plūsmas siltuma skaitītāji

SIA JK Namu pārvalde ir saņēmusi jautājumus par to, kad dzīvokļos varētu uzstādīt individuālo apkures uzskaites sistēmu, portāla Radio1.lv redakciju informēja SIA "JK Namu pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece.

Namu pārvaldes inženierkomunikāciju tehniķis Anatolijs Osipovs informē, ka tiek veikti visi nepieciešamie darbi, lai šo sistēmu uzstādītu K.Skaubīša mājā nr.14 (attēlā). Ēkas pagrabā stāvvadiem nomainīti ventiļi un uzlikti skaitītāji. Šobrīd, novembra nogalē, dzīvokļos tiek likti radiatori. Pēc tam notiks darbi, lai katrs mājas iedzīvotājs varētu individuāli savā dzīvoklī regulēt siltumu.

Uz visa nama dzīvokļu radiatoriem tiek uzstādīti siltuma maksas sadalītāji. Tie reģistrē, kāda un cik ilgi ir bijusi radiatora temperatūra. Savukārt dzīvokļa iemītnieki paši var izvēlēties istabas temperatūru, pēc nepieciešamības to regulējot katrā telpā. Individuālā siltuma uzskaites sistēma ļauj samazināt dzīvokļa apkures izmaksas par 20-30 procentiem.

Lai saprastu, kā nenosiltinātā mājā sadalās patērētais siltums starp ārējiem dzīvokļiem (augšējie, sānu, pirmais stāvs, pēdējais stāvs) un tiem, kas atrodas ēkas iekšienē, tiks veikts pētījums. Ja gada laikā tiks pierādīts, ka šāda sistēma ir efektīva un taisnīga, tad Namu pārvalde arī pārējām savā apsaimniekošanā esošajām mājām, kuras to vēlēsies, piedāvās uzstādīt šādu individuālo apkures uzskaites sistēmu. 

Foto: SIA "JK Namu pārvalde"

Komentāri (0-1/1)

  • Essss
    26.11.2020 23:41
    Malacis Ainārs , profesionāli paaugstinājis namu pārvaldes līmeni un turpina sakārtot pilsētu.

Atstājiet komentāru