2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpils mērs Aivars Kraps paziņo par atkāpšanos

Jēkabpils mērs Aivars Kraps paziņo par atkāpšanos

Radio1.lv saņēma vēstuli no Jēkabpils mēra Aivara Krapa, kurā viņš paziņo par atkāpšanos no ieņemamā amata. Publicējam saņemto vēstuli:

“28.01.2021.
Jēkabpils
Paziņojums presei

Nespējot šobrīd pilnvērtīgi turpināt pildīt sava ieņemamā amata pienākumus, esmu pieņēmis lēmumu atkāpties no Jēkabpils domes priekšsēdētaja amata. Pirmām kārtām vēlos nodrošināt, lai pašvaldības darbā nerastos nekādi šķēršļi. Saistībā ar medijos izskanējušo informāciju par uzsākto kriminālprocesu aizdomās par Jēkabpils domes amatpersonu iespējamām nelikumībām pašvaldības kapitālsabiedrību veiktajos iepirkumos vēlos vēlreiz publiski apstiprināt, ka neesmu veicis nekādas nelikumīgas darbības un esmu pilnā apmērā gatavs sadarboties ar tiesībsargājošajām instancēm, lai pierādītu, ka šīs apsūdzības manā virzienā ir nepamatotas.

No savas puses apstiprinu, ka esmu sniedzis liecības un atbildējis uz visiem man uzdotajiem jautājumiem, kas saistās ar manu kā amatpersonas pienākumu izpildi un domes pārraudzībā esošo kapitālsabiedrību uzraudzību. Esmu arī turpmāk gatavs publiski atbildēt un skaidrot izvirzīto apsūdzību nepamatotību. 

No savas puses vēlos pateikt milzīgu paldies komandai, ar kuru kopā pēdējā gada laikā Jēkabpilī tika realizēta virkne pilsētai nozīmīgu projektu. Tāpat vēlos pateikties Jēkabpils iedzīvotājiem, kas deva enerģiju un pozitīvi novērtēja Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sakārtošanu un domes rūpes par iedzīvotāju labklājību. Ideju, potenciāli darāmo darbu un uzlabojumu saraksts ir garš, un man patiesi gribas cerēt un ticēt, ka dome turpinās mūsu uzsākto virzienu tik pat enerģiski un profesionāli kā mana līdzšinējā komanda.

Apzinoties šībrīža situāciju un saprotot, ka iespējamā lietas izskatīšana var ieilgt, nevēlos, lai šajā visā lietā nepamatoti tiktu ierautas un piesauktas organizācijas, kuras pārstāvu. Līdz ar to pēc paša vēlēšanās, esmu pieņēmis lēmumu lūgt apturēt savu darbību partijā “Latvijas attīstībai”, lai mani kolēģi nekādā mērā netiktu ierauti šajā skandālā, kamēr neesmu pierādījis patiesību.

Ar cieņu,
Aivars Kraps”

Komentāri (0-10/16)

  • Viesis
    29.01.2021 13:18
    Ragainis tikai savu brū....i pieņēma darbā. Viss viņa nopelns.
  • Tre
    29.01.2021 12:58
    Jēkabpiliete - Tre:
    Ragainis pilsētu nevadīja. Pelēkās vielas par maz. Katru rītu ar dokumentu mapīti brauca uz Ošk.pēc atļaujas. Visi domes darbinieki ņirdza.
    Un pie kura brauca Kraps pēc atļaujām? Vai vienkārši piezvanīja savam vecajam cīņu biedram Ļoņam? :)

    Par to "beidzit sakārtoja pilsētu" smieklīgi. Ne nu tā vienā dienā var pēkšņi ņemt un bruģēt un asfaltēt. Vienkārši nopļuca ražu, ko iepriekš citi bija iesējuši un izaudzējuši. Ak, naivie biedzotlabāmēra slavētāji...
  • Jēkabpiliete - Tre
    29.01.2021 12:47
    Ragainis pilsētu nevadīja. Pelēkās vielas par maz. Katru rītu ar dokumentu mapīti brauca uz Ošk.pēc atļaujas. Visi domes darbinieki ņirdza.
  • Tre
    29.01.2021 11:41
    Jēkabpiliete:
    Pilsēta stagnēja 20 gadus. Ne Salcevičs ne Ragainis nekustināja ne mazo pirkstiņu, lai pilsēta attīstītos. Ragainis pat Bebrus neļāva pārbaudīt. Laikam zināja, ka 10 cm vietā atradīs 7cm. Beidzot pilsētai bija īsts saimnieks. Noēda mai....s.
    Saimnieks... Ha. Ragainim strādāt neļāva, čakarēja un beigās vēl nodeva. Tagad saņem algu.
  • Jēkabpiliete
    29.01.2021 09:06
    Pilsēta stagnēja 20 gadus. Ne Salcevičs ne Ragainis nekustināja ne mazo pirkstiņu, lai pilsēta attīstītos. Ragainis pat Bebrus neļāva pārbaudīt. Laikam zināja, ka 10 cm vietā atradīs 7cm. Beidzot pilsētai bija īsts saimnieks. Noēda mai....s.
  • Tre
    29.01.2021 08:09
    Karma, karma Krapiņ. Noēdi Ragaini, atriebies pa labi pa kreisi visiem kas tevi nesagaidīja atplestām rokām, tagad tevi pašu nolika pie vietas. Negaidīji tikai, ka tik ātri, ja? :)
  • Janka
    28.01.2021 22:01
    Leonid, vieta atbrivojies!!!
  • Niks
    28.01.2021 21:57
    Ļoti dīvaini - ja esi nevainīgs, tad šāda pārbaude dos tikai reitingus! Ja melnie plankumi ir - tad gan ir par ko uztraukties...
  • Anna
    28.01.2021 19:40
    Žēl!Domāju,ka viss ir izdarīts speciāli.Līdz šim iepriekšējie kungi darīja daudzas lietas,visi zināja,visi klusēja,jo tā bija izdevīgi.Vēl jau citas lielas būves pilsētā paredzētas kur labi var pasildīt rokas.Izskatās,ka kāds to nevēlas palaist garām.
  • Pastnieks
    28.01.2021 19:06
    Ļoti žēl, tomēr pilsētas priekšgalā bija jauns un enerģisks cilvēks. Beidzot pilsētā bija redzama rosība. Izturību šajā posmā.
12

Atstājiet komentāru