2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Kena parka dīķis padziļināts vairāk nekā bija plānots

Kena parka dīķa tīrīšana noslēgusies un tas padziļināts vairāk nekā sākotnēji plānots.

“Pēc dūņu izsmelšanas atklājās, ka dīķis ir ļoti sekls. Lielākajā daļā dīķa teritorijas ūdens slāņa biezums bija mazāks par pusmetru. To nevarēja vairs nosaukt par dīķi, bet faktiski par peļķi, kurā nevar ierīkot strūklaku. Tāpēc tika nolemts nedaudz padziļināt, lai pēc visiem darbiem, kas tur tiks veikti, ūdens līmeņa dziļums būtu līdz pusotram metram,” skaidro Jēkabpils pilsētas domes Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs.

Kopējās darbu izmaksas plānotas aptuveni 10 tūkstoši eiro, un šajā summā iekļauti līdzekļi ne tikai dīķa tīrīšanai un padziļināšanai, bet arī ietvju remontam un zālāja atjaunošanai, kas notiks pavasarī. 

Iedzīvotāji, sazinoties ar laikrakstu “Ceturtdiena” ierosināja izmantot dīķa tīrīšanas tehniku un demontēt arī trīs vecus betona bluķus, kas palikuši no vecā karuseļa un atrodas parkā, līdzās bērnu rotaļu laukumam. Raits Sirmovičs, atbildot uz ierosinājumu sacīja, ka ekskavators, ko izmantoja dīķa tīrīšanā ir pārāk smaga tehnika, lai ar to dotos pāri visam parkam, tā tiktu nopietni bojāts zālājs. Balstu izcelšanai nepieciešama vieglāka tehnika. Viņš solīja, ka ar laiku balsti tiks izcelti.

Jau ziņots, ka Kena parka dīķa tīrīšana sākās 13.janvārī. Par darbu veikšanu pašvaldība noslēgusi līgumu ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, bet uzņēmums piesaistīja apakšuzņēmēju – zemnieku saimniecību “Daugava”, kam ir atbilstoša tehnika. Aizaugusī un piemēslotā ūdenstilpes gultne tika ne vien iztīrīta, bet arī padziļināta. Patlaban notiek izrakto dūņu izvešana no parka.

Kena parka labiekārtošanai šī gada budžetā Jēkabpils pilsētas pašvaldība paredzējusi vairāk nekā 52 tūkstošus eiro. Par šiem līdzekļiem tiks veikta ne tikai dīķa tīrīšana, bet arī krastu sakārtošana, gājēju celiņu izbūve un strūklakas uzstādīšana. Paredzēts izvietot arī šūpoles un  vides objektu “Gredzeni”, kur būs vieta jaunlaulātajiem, ievērojot kāzu tradīcijas, piekārt slēdzenes.

Saistīta ziņa: Jēkabpilī sākusies Kena parka dīķa tīrīšana (FOTO)

Atstājiet komentāru