2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Martā plānots nodot ekspluatācijā grupu dzīvokļu ēku Jēkabpilī, Brīvības ielā 286A (FOTO)

Martā plānots nodot ekspluatācijā grupu dzīvokļu ēku Brīvības ielā 286A ,Jēkabpilī, kur darbi veikti īstenojot dzīvojamās mājas pārbūvi un teritorijas labiekārtošanu projektā  “Infrastruktūras izveide sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu nodrošināšanai dzīvesvietā”, informē Jēkabpils pilsētas sabiedrisko attiecību nodaļa.

Projektā tiks izveidoti 16 grupu dzīvokļi pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem. Darbus būvobjektā veic uzņēmums SIA “LC būve” un pašlaik, februāra vidū, būvdarbi jau rit noslēguma fāzē- tiek liktas līstes, margas un veikti citi nelieli darbi.

SIA “LC būve” valdes loceklis Sandis Dzērvītis: “Būvniecības process bija ne pārāk sarežģīts, kā bijām domājuši, jo novērtējot ēku objekta apskatē tā izskatījās katastrofālā stāvoklī un likās, ka varētu būt kādi neparedzēti darbi lielākā apmērā nekā tie bija. Šobrīd būvdarbu process jau sekmīgi rit uz beigām. No dokumentācijas viedokļa ir palicis šonedēļ nokārtot Veselības inspekcijas atzinumu, savukārt nākamajā nedēļā plānots, ka varētu parakstīt apliecinājumu par būves gatavību ekspluatācijā un nodot dokumentus uz izskatīšanu būvvaldei.

Eiropas Savienības fonda projekta ,,Infrastruktūras izveide sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu nodrošināšanai dzīvesvietā" būvniecības izmaksas ir 641 247,33 eiro (ar PVN). Vēl atsevišķi finansējums 102 620,45 eiro paredzēts mēbelēm, kā arī virtuves un citam aprīkojumam, kas nepieciešams grupu dzīvokļos. Jēkabpils Sociālajā dienestā jau iepriekš informēja, ka ēkā paredzēts izmitināt 16 personas ar viegla garīga rakstura traucējumiem. Ēkas divos stāvos būs atsevišķas dzīvojamās telpas, kā arī pielāgota koplietošanas virtuve, katrā stāvā paredzēta atpūtas telpa,  sanitārais mezgls (pielāgotas tualetes, dušas telpas) un tiks nodrošināta šo personu diennakts uzraudzība un aprūpe, nodrošinot palīdzību un atbalstu pašaprūpē, palīdzot apgūt sadzīves iemaņas un sociālās prasmes.

Paredzēts, ka ēku nodot ekspluatācijā varētu aptuveni pēc mēneša.

Atstājiet komentāru