2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

SIA JK Namu pārvalde: Nosiltināti bēniņi mājās Draudzības alejā un Celtnieku ielā (FOTO)

Februārī vairākās SIA JK Namu pārvalde apsaimniekotajās mājās nosiltināti bēniņi, informē SIA JK Namu pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece.

Namu pārvaldes galvenais inženieris Jānis Antonovs stāsta, ka darbus Celtnieku ielas 13.mājā veica „LC Būve”, savukārt  Draudzības alejas 8.un 10.mājā strādāja SIA „Corto”. Siltināšanai izmantota beramā vate. Tā veido vienmērīgu siltumizolācijas slāni un cieši aizpilda vietas ap komunikācijām un jumta konstrukcijām, un tādējādi tiek nodrošināta augsta siltumnoturība. Beramā vate ir ugunsdroša, viegla, ar lielu blīvumu un saudzīga veselībai.

Pirms siltināšanas no bēniņiem aizvākti gadu gaitā sakrājušies krāmi, jo iedzīvotāji šīs telpas bieži izmanto kā vietu, kurā atbrīvoties no nevajadzīgām lietām. Tāpat mēdz būt situācijas, ka bēniņos gluži vienkārši tiek izmesti atkritumi, kā, piemēram, gadiem tas darīts Draudzības alejas 8.mājā. Bija nepieciešamas vairākas nedēļas, lai aizvāktu no bēniņiem visas drazas, kurām pēc loģikas un piederības vajadzēja atrasties atkritumu konteineros nevis koplietošanas telpās. Šajā gadījumā ir runa par cilvēku kultūras līmeni un cieņu pret citiem iedzīvotājiem: ja tas nav ieaudzināts ģimenē, tad ikdienā nākas saskarties ar šādām situācijām, kas robežojas ar bezkaunību un bezatbildību. 

Bēniņiem ir vairāki svarīgi uzdevumi: tie novērš siltuma aizplūšanu no ēkas, jumta sasilšanu un lāsteku veidošanos. Izvēloties ieguldīt mājas uzkrājumus bēniņu siltināšanā, iedzīvotāji iegūst drošu un sakārtotu vidi. Turklāt tas ir viens no soļiem, kā ēkā ietaupīt siltumu. 

Mēs, Namu pārvalde, ar gandarījumu novērtējam jūsu vēlmi sakārtot savu mājokli, lai tajā būtu ērti dzīvot!


Foto: SIA JK Namu pārvalde 

Draudzības alejas 8.mājas bēniņi pirms un pēc siltināšanas.

Atstājiet komentāru