2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils pilsētas kapos atsākta kapu digitalizācija

Jēkabpils pilsētas kapos atsākta kapu digitalizācija

Jēkabpils pilsētas kapu apsaimniekotājs SIA “Jēkabpils pakalpojumi” informē, ka, lai sakārtotu kapsētu dokumentāciju un apglabāto personu uzskaiti, aprīlī atsākta Jēkabpils pilsētas kapu digitalizācija Vecticībnieku zonā 5,17 ha platībā. Kapu digitalizāciju nodrošina uzņēmums SIA "Cemety", informē SIA “Jēkabpils pakalpojumi”
sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Kūlīte.

Kapu digitalizācijas rezultātā gan iedzīvotājiem, gan kapu apsaimniekotājam būs atvieglota informācijas ieguve par brīvajām apbedījumu vietām, kā arī sniegta iespēja apzināt savu senču atdusas vietas, apmeklējot portālu www.cemety.lv. CEMETY publiskais portāls ir pieejams jebkuram Latvijas un pasaules iedzīvotājam. Tādējādi jebkurš iedzīvotājs, kurš meklē savus aizgājušos radiniekus, var atrast precīzu un pārbaudītu informāciju jebkurā laikā, netraucējot kapsētas pārvaldniekus pa tālruni, rakstot vēstules vai meklējot apbedījumus uz vietas kapsētā, kas, visbiežāk, ir ļoti laikietilpīgs process. Lai nodrošinātu pēc iespējas korektāku informāciju, iedzīvotāji var iesaistīties apbedījuma vietu atpazīšanā, datu precizēšanā un papildināšanā, kā arī nākotnei un piemiņai atstāt īsu biogrāfisku aprakstu, foto vai cita veida liecību par aizgājēju.

Jēkabpils pilsētas kapu digitalizācijas pirmā kārta tika uzsākta 2018.gadā, kad tā tika veikta Jēkabpils kapsētas luterāņu zonā 6ha platībā. Otrā kārta tika veikta 2020. gadā, digitalizējot katoļu un pareizticīgo zonas. Lai pilnībā pabeigtu kapu digitalizāciju būs nepieciešama vēl ceturtā kārta, kurā tiks digitalizētas jaunās kapu teritorija.

Atstājiet komentāru