2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī zem Daugavas tilta veido aizsargdambja savienojumu (FOTO)

Jēkabpilī zem Daugavas tilta sākušies aizsargdambja savienošanas darbi, tiekoties ar vietējo mediju žurnālistiem informēja Jēkabpils pilsētas izpilddirektors Guntars Gogulis.

Būvdarbu laikā paredzēts izveidot Daugavas aizsargdambju savienojumu. Patlaban aizsargdambis pie tilta veido pārravumu un gājējiem, velobraucējiem un citiem, kas izmanto promenādi, nākas pie tilta kāpt lejā, pa tuneli doties uz otru pusi un tad atkal kāpt augšā, lai turpinātu ceļu pa aizsargdambi. Tas rada neērtības, tādēļ Jēkabpils pilsētas pašvaldība jau pagājušajā gadā izstrādāja projektu, kas paredz savienot abas aizsargdambja puses zem tilta, izveidojot nepārtrauktu trasi bez šķēršļiem gājēju un velobraucēju kustībai.

Saskaņā ar pašvaldības iepirkumu darbus objektā veic SIA “Riga rent” par līgumcenu – vairāk nekā 103,1 tūkstotis eiro. Savienojums būs ar betona bruģa segumu 1,5 metru platumā, un gar malu būs drošības marga. Lai savienotu esošo dambi ar jaunveidojamo ir jādemontē esošā atbalstsiena ar margām vairāk nekā sešu metru garumā.

Tiek informēts, ka savienojuma izveides darbu laikā tiks nozāģēti seši koki ar diametru zem 20 centimetriem. Lai nodrošinātu projektētā dambja noturību, noraktajās un uzbērtajās vietās paredzēti stiprinājumi. Notekūdeņu novadīšanai izbūvēs virszemes noteces teknes.

Atstājiet komentāru