2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils dome vēršas policijā par iespējamu līdzekļu izkrāpšanu Bebru ielas mikrorajona izbūvē

Jēkabpils dome vēršas policijā par iespējamu līdzekļu izkrāpšanu Bebru ielas mikrorajona izbūvē

Ņemot vērā asfalta paraugu izvērtēšanā atklātas nepilnības, Jēkabpils pašvaldība ir vērsusies policijā par iespējamu pašvaldības līdzekļu izkrāpšanu projektā “Dūmu ielas, Atmodas ielas un Kadiķu ielas pārbūve Jēkabpilī”, kuru īstenoja uzņēmums SIA “Ošukalns”.

Ceturtdien, 17.jūnijā, domes sēdē, atbildot uz deputāta Aigara Nitiša jautājumu, vai ir saņemti Bebru mikrorajona ielās ņemto asfalta paraugu izvērtēšanas rezultāti, domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola (P), kura pašlaik faktiski pilda mēra pienākumus, apgalvoja, ka saskaņā ar rezultātiem asfalta segums, kuram vajadzētu būt desmit centimetru biezam, ir aptuveni septiņus astoņus centimetrus biezs.

“Vidēji iztrūkst 20%, kas no tāmes, kas bija paredzēta projektā, ir vairāk nekā 56 000 eiro. Par šo faktu ir nosūtīts iesniegums Valsts policijai,” informēja Kristīne Ozola.

Viņa piebilda, ka iesniegumā arī lūgts uzdot Būvniecības valsts kontroles birojam veikt pārbaudi par visu veikto būvdarbu, būvmateriālu atbilstību būvprojektam un normatīvo aktu prasībām. Pēc Ozolas paustā, tiesībsargājošajām iestādēm būs jālemj, vai kādas personas saucamas pie kriminālatbildības par pašvaldības finanšu līdzekļu izkrāpšanu.

“Attiecībā uz civiltiesisko līgumu starp pašvaldību un būvnieku, tālāk tas ir diskusiju, abu pušu vienošanās jautājums, vai būvnieks atzīst to, ka būve ir izbūvēta nekvalitatīvi, un šo iztrūkumu,” sacīja Kristīne Ozola.

Aigars Nitišs domes sēdē norādīja, ka uzņēmumam nav pieejami veikto ekspertīžu rezultāti, un jautāja, vai viņam kā deputātam ar dokumentiem būs iespējams iepazīties. Kristīne Ozola, to komentējot, sacīja, ka šajā gadījumā vēl jāvērtē, vai Aigars Nitišs, pārstāvot būvnieku, var to darīt kā deputāts. Viņa arī apgalvoja, ka dokumenti pašlaik ir uzskatāmi par lietiskajiem pierādījumiem, jo nodoti policijas rīcībā, taču Aigars Nitišs uzsvēra, ka, kamēr lieta nav ierosināta, dokumenti par lietiskajiem pierādījumiem nav uzskatāmi.

Jau ziņots, ka jūnija sākumā Jēkabpilī veikta asfaltbetona paraugu urbšana Bebru mikrorajona ielās, ko izbūvēja uzņēmums “Ošukalns”.


Saistīta ziņa: Jēkabpilī, Bebru ielas mikrorajonā veikti kontrolurbumi asfalta kvalitātes pārbaudei (FOTO)

Komentāri (0-2/2)

  • Aļo!
    18.06.2021 11:18
    Ozola līdz pirmajam datumam vēl ir deputāte!
  • Iveta
    18.06.2021 09:55
    Vai tik tas nav Krapa nedarbs !?Ozola joprojām -DOMĒ!!!???

Atstājiet komentāru