2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils novada domes vicemērs Alfons Žuks kļuvis bezpartejiskais

Jēkabpils novada domes vicemērs Alfons Žuks kļuvis bezpartejiskais

Politiskā partija "Apvienība "Iedzīvotāji"" izlēmusi likvidēties, jo apvienībai kā reģionālajai partijai esot grūti īstenot savus mērķus, saņemt valsts finansējumu. "Apvienība "Iedzīvotāji"" tika izveidota Ikšķilē kā kopienas partija ar mērķi veidot labāku vidi pilsētā, un tas arī esot izdevies, lai gan partija bijusi opozīcijā. Taču pēc Satversmes tiesas sprieduma, ka mazās partijas nevar saņemt valsts atbalstu, izlemts partiju likvidēt. Daļa no partijas biedriem plāno pievienoties “Platformai 21”.


Šīs partijas valdē darbojās un no šī politiskā spēka 2021.gada pašvaldību vēlēšanās startēja Jēkabpils novada domes vicemērs Alfons Žuks un deputāte Daina Vītola.

Sarunā ar Radio1.lv Alfons Žuks sacīja, ka likvidējoties partijai “Apvienība “Iedzīvotāji””, viņš būšot bezpartejisks, pievienoties “Platformai21” neplānojot. Savukārt deputāte Daina Vītola, kas startēja no šī saraksta, nebijusi partijas biedre. Alfons Žuks piebilda, ka no saraksta “Apvienība “Iedzīvotāji””, kas startēja šī sasaukuma vēlēšanās, viņš vienīgais bijis partijas biedrs. 

Alfons Žuks sacīja, ka par pievienošanos kādam no politiskajiem spēkiem lems pirms 2025.gada pašvaldību vēlēšanām un viņa izvēle būšot  kāds no mazāk pazīstamiem politiskajiem spēkiem, ne Saeimas vai pašvaldības pozīcijas vai opozīcijas partijas. Viņš arī atklāja, ka jau sācis veidot kandidātu sarakstu 2025.gada pašvaldību vēlēšanām. Sadarbības nosacījums ar kādu no politiskajām partijām būšot ļaut viņam, kā līderim, ar savu sarakstu no partijas startēt vēlēšanās.

Jau ziņots, ka "Apvienība "Iedzīvotāji"" ir 2009.gada 19.februārī izveidota politiskā partija, kuras mērķis sākotnēji bija darboties Ikšķiles novadā. Pašlaik partija ir pārstāvēta Aizkraules, Jēkabpils un Preiļu (kopīgā sarakstā ar Latvijas reģionu apvienību un Jauno konservatīvo partiju) novadu domēs. "Apvienības "Iedzīvotāji"" valdes priekšsēdētājs ir Logins, bet valdes locekļi - Kaspars Upaciers, Aigars Zīmelis, Alfons Žuks un Kārlis Ansons.

Foto: No privāta arhīva

Komentāri (0-7/7)

  • A
    02.04.2024 21:50
    Tā notiekas,ja normāli cilvēki negrib kandidēt,tad robus aizpilda krimināli salašņas
  • john
    01.04.2024 23:08
    Kāds var pastāstīt kas ar to Žuku ir? ko viņs tai Svetai izdarijis?
  • Ferdinands
    28.03.2024 21:01
    Pilsētas iedzīvotājus dome beidzot varētu informēt- ir vai nav ierosināta lieta pret priekšsēdētāja vietnieku Žuku. Vai mums jāklausās baumas, kuras klīst pa pilsētu? Informējiet taču beidzot kas tad tur ir ar to vardarbību ģimenē. Cilvēks jau kaļ plānus par nākošo ievēlēšanu. Mums tā kā vajadzēt zināt, ko vēlēt
  • Jēkabpilietis
    27.03.2024 18:14
    Līderis? Riktīgi iesmēju
  • Kur te ir līderis?
    27.03.2024 10:56
    "viņam, kā līderim" !!!
    kāds par sevi ir superaugstās domās! Jums tā nešķiet???
  • Svetik
    27.03.2024 05:56
    Tas nav saistīts ar izmeklēšanu?
  • Vilšanās
    26.03.2024 17:28
    Tā ir bezkaunīga vēlētāju nodevība,kad kā vieglas uzvedības dāma bieži maina cimdus

Atstājiet komentāru