2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Pateicoties videokameru monitoringam, pašvaldības policija pie atbildības saukusi 18 dzērājus un četrus pīpmaņus

Pateicoties videokameru monitoringam, pašvaldības policija pie atbildības saukusi 18 dzērājus un četrus pīpmaņus

Augustā kopā izskatīti 236 reģistrēti notikumi (tostarp personu iesniegumi), tajā skaitā 41 notikums saņemts pāradresēts no Valsts policijas, portālu Radio1.lv informēja Jēkabpils novada pašvaldības policija.


1.    Pieņemti lēmumi kopā 91 materiālā, pieņemot lēmumus atteikt uzsākt administratīvā pārkāpuma procesus, uzsākot administratīvo pārkāpumu lietas un piemērojot sodus:

1.1. par Jēkabpils novada domes saistošo noteikumu pārkāpumiem uzsākti 4 administratīvā pārkāpuma procesi:

1 par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpumiem;
3 par mājdzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumu;
1.2. sabiedriskās kārtības nodrošināšanas jomā 59 gadījumos pieņemti lēmumi par administratīvo pārkāpumu procesu uzsākšanu:

3 par sabiedriskās kārtības traucēšanu
 

28 par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibuma stāvoklī  vai alkoholisko dzērienu lietošanu vietā, kur to nav atļāvusi pašvaldība


4 par smēķēšanas ierobežojumu pārkāpumiem, ko veikušas pilngadīgas personas (smēķēšana bērna klātbūtnē)
1 par alkoholisko dzērienu lietošanu, ko izdarījušas nepilngadīgas personas

4 par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu (vecākiem par bērnu izdarītiem pārkāpumiem ceļu satiksmē)

11 par dzīvesvietas deklarēšanas noteikumu pārkāpumiem
3 par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumiem, pārkāpjot Dzīvnieku aizsardzības likuma prasības
5 par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā
1.3. pieņemti 8 lēmumi par atteikšanos uzsākt administratīvo pārkāpumu procesus. Lēmumi par atteikšanos uzsākt administratīvo pārkāpumu procesus galvenokārt pieņemti gadījumos, kad pārkāpumi uzreiz pēc aizrādījuma saņemšanas novērsti vai izdarītais pārkāpums bijis maznozīmīgs;

1.4. 1 administratīvo pārkāpumu process izbeigts;

1.5. sastādīti 20 lēmumi bez vadītāja klātbūtnes par autotransporta apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem.
 

2. Veicot Jēkabpils novada videonovērošanas kameru monitoringu, konstatēti 18 alkohola   lietošanas gadījumi neatļautā vietā un 4 gadījumi, kad personas smēķējušas bērnu klātbūtnē.


3. Administratīvi aizturētas un ievietotas pagaidu turēšanas telpās 6 personas.

4. 12 personas nogādātas atskurbšanai.

5. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta rīcībā medicīniskās palīdzības sniegšanai nodotas 3 personas, 4 personas nogādātas dzīvesvietā.
 

6. Par velosipēda vadīšanu alkohola reibumā aizturētas 2 personas, 1 persona aizturēta par zādzības izdarīšanu, 2 personas aizturētas par iespējamu krāpšanu, uzdodoties par invalīdu un ubagojot publiskā vietā. Viena persona aizturēta par lēmuma par pagaidu aizsardzību pārkāpšanu. Visas minētās personas nodotas Valsts policijas rīcībā.


7. Veiktas ielu tirdzniecības noteikumu ievērošanas kontroles, kopā pārbaudītas 19 personas.

8. Sniegts atbalsts Jēkabpils novada pašvaldības iestāžu, kapitālsabiedrību un struktūrvienību, kā arī valsts iestāžu darbiniekiem, piedaloties īpašumu un objektu apsekošanā: 1 reizi Jēkabpils novada Sociālajam dienestam, 4 reizes Jēkabpils novada Bāriņtiesai, 1 reizi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, 2 reizi Jēkabpils novada kapitālsabiedrībām, 1 reizi Valsts policijai.
 

9. Turpinājusies pastiprināta satiksmes uzraudzības kontrole aktīvajā vasaras periodā, īpašu uzmanību pievēršot velosipēdu un elektroskrejriteņu vadītājiem ceļu satiksmē. Kopumā pārbaudītas 7 personas, no kurām 5 bija nepilngadīgas un 2 personas pilngadīgas: 


par konstatētiem pārkāpumiem uzsāktas 5 administratīvā pārkāpuma lietvedības, tajā skaitā 4 gadījumos pret vecākiem par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu,
1 gadījumā ar nepilngadīgu personu par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu veiktas pārrunas, lai pārkāpumi netiktu turpināti.
Joprojām galvenokārt konstatēti pārkāpumi par braukšanu bez noteiktā kārtībā iegūtas vadītāja apliecības, kā arī par braukšanu bez ķiveres un pasažieru vešanu uz elektroskrejriteņa.

10. Nodrošināta sabiedriskās kārtības uzraudzība Viesītes pilsētas svētku pasākumu laikā 04.08.2024. kā arī satiksmes drošības uzraudzība un satiksmes regulēšana velobrauciena laikā Viesītes pilsētas teritorijā 17.08.2024.

Atstājiet komentāru