Gardi salāti - lasis "kažokā" (FOTO)
Siļķe kažokā ir klasika. Taču tā nav vienīgā zivs, ko var šādi pagatavot. Gardi un piemēroti gan svētkiem, gan ikdienai ir salāti - "Lasis kažokā". Šim nolūkam var izmantot gan mazsālītu lasi, gan lašu vēderiņus.
150g mazsālīta laša
2 vārītas bietes
2 vārīti burkāni
3 vārītas olas
2 vārīti kartupeļi
70g cietā siera
1 sīpols
sāls
pipari
250g bezpiedevu jogurta
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote sinepju
2 vārītas bietes
2 vārīti burkāni
3 vārītas olas
2 vārīti kartupeļi
70g cietā siera
1 sīpols
sāls
pipari
250g bezpiedevu jogurta
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote sinepju
(Ja jogurta mērce neiet pie sirds var izmantot krējumu vai majonēzi. Šajā gadījumā sieru izmanto salātu pārkaisīšanai)
Pagatavošana:
Salātus gatavo tradicionāli stikla bļodā, uz liela škīvja vai arī porciju trauciņos.
Lasi sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolu sagriež smalki. Sieru rīvē uz smalkās rīves, pārējās sastāvdaļas uz rupjās.
Jogurtā iejauc medu, sāli, piparus, rīvētu sieru, sīpolus un sinepes.
Trauciņā pirmā kārta ir bietes vai lasis, tad pēc izvēles liek pārējās kārtas, ik pa kārtai liekot jogurta mērci. Salātiem jāpastāv vismaz pāris stundas.
Variants: Salātu trauciņos ieliek pārtikas plēvi, tad salātus izņem, uzliekot uz trauciņa šķīvi, apgāžot otrādi, noņem plēvi.
Avots: TVNET