2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Ātrie kredīti ikdienas izdevumiem – vai tā ir laba ideja?

Ātrie kredīti ikdienas izdevumiem – vai tā ir laba ideja?

Nesenā pētījumā tika pierādīts, ka cilvēki visbiežāk ātros kredītus izmanto nevis, lai segtu neparedzētus izdevumus, piemēram, ārsta pakalpojuma izdevumus vai pēkšņu auto remontu, bet gan, lai apmaksātu dažādus ikdienas izdevumus sākot no maksājumiem par gāzi un elektrību līdz automašīnas kredītam vai vienkārši pārtikas iegādei. Un, lai gan ātrie kredīti ir kļuvuši par tik populāru ikdienas izdevumu segšana līdzekli, ir vērts padomāt, vai tiešām apmaksāt savus pamata izdevumus ir tā labākā ideja, vai, iespējams, mums vajadzētu rast citus risinājumus, kā nepalikt parādā par īri vai elektrību.

Par ikdienas izdevumiem mēs dēvējam tos izdevumus, kuri mums ir jāapmaksā regulāri un tie visbiežāk ir dažādi komunālie maksājumi, īres maksas, mobilā telefona maksas un citi pakalpojumi, kā arī izdevumi, kuri rodas iegādājoties pārtiku un citas ikdienā nepieciešamās lietas. Un, tā kā šie maksājumi ir regulāri, tad parasti mēs tos nedrīkstam izlaist, jo tad mums tiks atslēgts pakalpojums, par kuru mēs nesamaksājām. Tāpēc bieži cilvēk aizņemas ātros kredītus, jo tā ir vienīgā iespēja, kā tie var apmaksāt savus ikdienas maksājumus. Vai tas uzreiz nozīmē, ka tas ir labākais risinājums šādās situācijā? Es teiktu ka nē. Ne velti ik pa laikam sabiedrībā parādās diskusijas par to, ka cilvēki pieprasa kredītu devējiem ieviest alternatīvas ātrajiem kredītiem, lai tiem nebūtu jāizmanto šis pakalpojums, pat, ja tie ir ātrie kredīti bez procentiem.

Par ko liecina, tas, ka tik daudz cilvēku – vismaz viena trešdaļa no visiem ātro kredītu ņēmējiem pielieto šos kredītus, lai apmaksātu komunālos maksājumus? Es teiktu, ka tas vairāk liecina nevis par sliktu finanšu plānošanu vai sliktu budžeta uzturēšanu, lai gan neapšaubāmi tas daļā gadījumu arī ir iemesls ātrā kredīta ņemšanai, bet gan par to, ka ļoti daudzi cilvēki joprojām cīnās, lai, tā teikt, savilktu galus kopā un spētu uzturēt sevi un savu ģimeni. Un jo īpaši jaunāka gada gājuma cilvēkiem arvien biežāk ir jāgriežas pie kreditoriem, lai aizņemtos kredītus, kas tikai parāda, ka iespējams, šie ātrie kredīti nemaz nav tik slikti, bet to izmantojums ir mainījies uz slikto pusi, kas nodrošina tiem sliktu vārdu.

Kādiem izdevumiem tad ir visizdevīgāk aizņemties ātro kredītu? Manuprāt, nav viena konkrēta izdevumu tipa, kam tev vajadzētu vai nevajadzētu aizņemties ātros kredītus, jo, ja tu pietiekami labi izsver visus ātro kredītu plusus un mīnusus, un apsver arī savu finansiālo situāciju, tad ātrais kredīts var būt vai nu tev piemērots vai tev nepiemērots. Pirmais un galvenais, kas ikvienam ir jāsaprot apsverot domu aizņemties ātro kredītu ir, vai tie varēs šo kredītu atmaksāt noteiktajā kredīta atmaksas termiņā, jo, lai gan ātrie kredīti var būt ļoti izdevīgi, kad tu tos aizņemies, tie var kļūt par ļoti neizdevīgi brīdī, kad ir beidzies kredīta atmaksas termiņš un kreditors tev sāk piemērot kredīta soda procentus. Un otrais, ko tev vajadzētu saprast ir, vai patiešām tieši ātrais kredīts būs izdevīgākais kredīta tips, jo galu galā ir sastopama vēl virkne dažādu kredītu, kaut vai patēriņā kredīti un kredītlīnijas, kuri konkrētos gadījumos var piedāvāt tev izdevīgākas procentu likmes un kredīta atmaksas plānus.

Tāpēc uz jautājumu, vai tā ir laba ideja, aizņemties ātro kredītu, lai segtu savus ikdienas izdevumus, es teikšu, ka jā, tādiem izdevumiem kā rēķinu apmaksai tomēr ir izdevīgi aizņemties ātro kredītu, jo labāk ir aizņemties mazāku summu un to pēc tam atmaksāt, nekā uzkrāt lielus parādus, ko vienmēr atmaksāt ir daudz grūtāk. Tāpēc, ja nu rodas situācija, kad mazliet pietrūkst naudas, lai apmaksātu savus regulāros maksājumus, noteikti atrodi sev izdevīgāko nebanku kreditoru, un dodies pie tā aizņemties ātro kredītu.

Komentāri (0-2/2)

  • Dārta Kaņepe
    02.07.2018 18:28
    Tā nav laba ideja! Parazītu reklāma, kauns, ka tādu atbalstat! Vai tiešām iet tik slikti, ka jāreklamē šie interneta mēslotāji?
  • Tvitters
    02.07.2018 18:28
    He, he. Ir taču vienmēr vēl http://kredit.lv kur viss uzreiz redzams.

Atstājiet komentāru