2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Kā izvēlēties sadzīves tehniku gardas maltītes gatavošanai

Kā izvēlēties sadzīves tehniku gardas maltītes gatavošanai

Ja pienācis laiks virtuves remontam, der padomāt par jaunas un energoefektīvas lielās virtuves sadzīves tehnikas nomaiņu. Vispirms vajadzētu veikt virtuves plānojumu, raugoties, lai katra lieta un iekārta tiktu novietota parocīgi un tās sasniegšana neradītu piepūli.

Brīvi stāvošā vai iebūvējamā sadzīves tehnika?

Ja Jūsu virtuve ir tik liela, lai tajā bez problēmām varētu novietot visu nepieciešamo, var izvēlēties brīvi stāvošās iekārtas. Tas arī ļaus laiku pa laikam pamainīt virtuves interjeru vai pārvietot mēbeles un virtuves iekārtas.

Ja virtuve ir neliela, labāk izvēlēties iebūvējamo sadzīves tehniku. Iebūvēta mikroviļņu krāsns, indukcijas plīts virsma, trauku mazgājamā mašīna, ledusskapis vai kāda cita iekārta ļaus ietaupīt vietu virtuvē un paslēpt iekārtas,
integrējot tās virtuves interjerā.

Iebūvējamās mikroviļņu krāsnis

Aizņemti cilvēki zina, ka mikroviļņu krāsns spēj paveikt daudz vairāk par ēdiena uzsildīšanu, kļūstot par lielāko palīgu ikdienas steigā. Noskaidrosim, kādi aspekti jāņem vērā, iegādājoties mikroviļņu krāsni.
Funkcionalitāte

Ja mikroviļņu krāsns nepieciešama tikai ēdiena uzsildīšanai, ieteicams izvēlēties lētāku un vienkāršāku modeli bez īpašām funkcijām. Tomēr šāda modeļa iegāde ir rūpīgi jāapsver, jo iekārta netiek pirkta tikai nelielam laika posmam! Izvēloties modeli ar dažādām funkcijām, kā piemēram, grila funkciju, būs iespējams arī cept gaļu, zivis vai citus produktus.

Ja vēlaties, lai ēdienam būtu arī kraukšķīga garoziņa, jāizvēlas modelis ar konvekcijas funkciju. Noderīga var būt arī programmēšanas un recepšu saglabāšanas funkcija, kas ļaus ērti un ātri sagatavot maltīti. Iebūvējamās mikroviļņu krāsnis pieejamas arī ar sensoro vadību, kas atvieglos maltītes gatavošanu.

Ietilpība

Izvēloties jaunu mikroviļņu krāsni jāpievērš uzmanība tādiem parametriem, kā augstums, platums, garums un tilpums. Optimālais tilpums ir 20 litri, tomēr lielākai ģimenei šāds tilpums būs par mazu. Nosakot pareizos parametrus varēsiet atrast īsto mikroviļņu krāsni!

Iekšējās kameras materiāls

Ja iekšējās kameras materiāls ir keramika, varat būt droši, ka šī virsma ir termo izturīga un viegli kopjama. Mīnuss šādai virsmai – tā ir trausla, tādēļ ir jābūt ļoti uzmanīgiem ievietojot tajā traukus. Nerūsējošā tērauda materiāls būs izturīgāks, tomēr krāsns kopšana var aizņemt daudz laika un pūļu. Mikroviļņu krāsns, kuras sienas apstrādātas ar emalju būs gan izturīga, gan viegli kopjama.

Indukcijas plīts virsmas
Daudzi cilvēki bieži vien uzdod sev jautājums: kādu plīti vai plīts virsmu labāk izvēlēties? Ja Jums vēl joprojām ir gāzes plīts, tad noteikti zināt, ka tā rada degšanas blakusproduktus, tādēļ arī kopšana prasa vairāk laika. Pastāv arī riski par gāzes noplūdi un apdedzināšanos uz atklātās liesmas. Noskaidrosim indukcijas plīts virsmas priekšrocības.
  • Tas ir komforts – ēdiens nepiedeg, bet sildīšanas intensitāti var regulēt pēc vajadzības. Nerodas degšanas blakusprodukti, tādēļ virtuves mēbeles nav tik bieži jātīra.
  • Drošība – indukcijas plīts virmas tiek uzskatītas par visdrošākajām. Tās automātiski izslēdzas, ja netīšām uzlīst šķidrums, kā arī ir iespēja bloķēt vadības paneli, lai plīts virsma būtu droša, kas ir īpaši svarīgi, ja ģimenē ir mazi bērni.
  • Energoefektivitāte. Ēdiena gatavošana uz indukcijas plīts virsmas ir videi draudzīgāka, jo nerodas CO2 emisijas. Elektroenerģija, aptuveni no 80 – 90%, tiek patērēta tikai ēdiena gatavošanai, bet jaunākie modeļi patērē apmēram par 50% enerģijas mazāk kā vecākās paaudzes elektriskās plītis.
  • Kopšana. Indukcijas plīts virsma ir gluda, tādēļ tās tīrīšana neaizņem daudz laika un ir paveicama viegli un ērti. Šādu plīts virmu, ar vieglu rokas kustību, var vienkārši notīrīt ar lupatiņu, taču speciālisti iesaka izmantot ražotāju rekomendētos tīrīšanas līdzekļus.
Mūsdienu straujajā dzīves ritmā liela nozīme ir pārdomāti izvēlētai un viegli kopjamai sadzīves tehnikai. Ja arī Jums ir vēlme vairāk laika veltīt citām nodarbēm, izvēlēties jaunu un modernu virtuves tehniku interneta veikalā 220.lv!

Kāpēc izvēlēties tieši šo interneta veikalu? Tā ir drošība par pirkumu, piegādes izvēle, akcijas un preces uz nomaksu. Neapdraudiet savu veselību staigājot pa vairākiem veikaliem, lai izvēlētos vajadzīgās preces! Izmantojot mājaslapā esošos meklēšanas filtrus, lēni un nesteidzīgi izvēlieties visu nepieciešamo savas virtuves labiekārtošanai!