2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Dzeramais kolagēns labākai veselībai

Dzeramais kolagēns labākai veselībai

Kolagēna lietošana ikdienā ir viens no labākajiem veidiem kā iepriecināt savu ķermeni, turklāt, varam apgalvot, ka veselā miesā tiešām mājo vesels gars. Kolagēns cilvēka ķermenī līdz 30 gadu vecumam veidojas dabiski, taču pēc tam tā sintēze samazinās un nepieciešams to uzņemt papildus. Varētu rasties jautājums par to, kādēļ kolagēna popularitāte ir pēkšņi augusi tieši pēdējos piecos gados, jo pirms tam par tā vitālo nepieciešamību un lieliskajām īpašībām klusēja gan skaistumkopšanas, gan medicīnas nozares. Zinātne attīstās katru dienu arvien vairāk un uztura bagātinātāju loma mūsu ikdienā arī. Daļēji tādēļ, ka cilvēki ikdienā izvēlas ne tik kvalitatīvu ēdienu vai nepilnīgas ēdienreizes, taču, skaidrs, ka pārtika ir ķermeņa degviela un nepieciešams to uzņemt pēc iespējas pilnvērtīgāku un uzturvielām bagātāku.

Kā uzņemt kolagēnu?

Līdzās tam, ka kolagēns mūsu ķermenī rodas dabiski, to ir iespējams uzņemt arī ar pārtiku, piemēram gaļu un zivīm. Kolagēns, ne tik lielā daudzumā ir atrodams arī dažādos augu valsts produktos. Hidrolizēts kolagēna pulveris ir viens no labākajiem uztura bagātinātājiem un tā lietošana ir pavisam viegla – to iemaisa rīta kafijā, sajauc ar ūdeni vai vienkārši pievieno ēdienam pēc tā pagatavošanas. Tam nav specifiskas garšas vai smaržas, tas nemaina šķidruma konsistenci un ķermenim to ir viegli pārstrādāt tieši hidrolizētā veidā.

Kolagēna izcilās īpašības

Kolagēnam ir neatsverama loma ādas, nagu un matu stiprināšanā, veselīgā uzbūvē un augšanā. Arvien vairāk skaistumkopšanas preču rotā uzraksti par pievienotu kolagēnu, taču, skaidrs, ka vislabāk to uzņemt iekšķīgi, lai matus, nagus un ādu stiprinātu arī no iekšienes. Nedrīkst nepieminēt arī kaulu, cīpslu, muskuļu un saistaudu veselību, kad runa par kolagēna pulvera lietošanu. Ja regulāri sanāk nelielas sastieptu muskuļu traumas, papildus kolagēns muskuļiem var sniegt pat rehabilitējošu un ārstniecisku efektu, ļaujot traumām sadzīt ātrāk. Uztura bagātinātāji nav nedz zāles, nedz pārtikas produkts, tas ir atbalsts mūsu ķermenim un garam steidzīgajā 21. gadsimtā.